Στους 100 τόνους φτάνει η παραγωγή του σκόρδου στα Πετρανά Κοζάνης, από τους 20 νέους παραγωγούς που επέλεξαν το προϊόν ως εναλλακτική μορφή καλλιέργειας στον τόπο τους. Μετά από έρευνα που έκαναν με τους γεωπόνους, λόγω των εδαφών αλλά και τω καιρικών συνθηκών στην περιοχή το σκόρδο αποτέλεσε ως την καλύτερη επιλογή για την καλλιέργειά του.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Σάκης Αθανασίου, ένας εκ των νέων καλλιεργητών στην κοινότητα Πετρανών, ξεκίνησαν την προσπάθεια πριν από 3 χρόνια με παραγόμενη ποσότητα στους 3 τόνους σε αντίστοιχα στρέμματα, φτάνοντας σήμερα τους 100. Μάλιστα όπως τόνισε έχουν κατασκευάσει μια μηχανή –πατέντα που ονόμασαν G.A.S garlic system, από τα αρχικά των ονομάτων τους, Γιώργος, Αντώνης και Σάκης και η οποία ξεχωρίζει τις σκελίδες του σκόρδου που θα χρησιμοποιηθούν στην φυτεία, διευκολύνοντας ιδιαίτερα την όλη διαδικασία.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου
Τι μπορει να βγαλουν απο μια τετοια καλλιεργεια ως κερδος ανα στρεμα ;
Συγχαρητήρια για το κουράγιο τους.
Με ενδιαφέρον θα περίμενα να μας κάποιος παραγωγός τι μένει μετά από τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΦΚΑ, εφ’ όσον δεν δουλεύουν “μαύρα”…
Άσε τα παιδιά να δουλέψουν και να ονειρεύονται ρε μάστορα που τα βλέπεις ολα μαύρα…Τη μιζέρια σας μέσα..