Την ανάγκη κοινής αντίδρασης όλων των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας απέναντι στις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Γιάννης Φασίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του WEST το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουνίου. Ο κ. Φασίδης χαρακτήρισε την απολιγνιτοποίηση «καταστροφική πολιτική» όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά για ολόκληρη την κοινωνία της περιοχής, σημειώνοντας πως απαιτούνται συντονισμένες κινητοποιήσεις από συνδικάτα, αυτοδιοίκηση και φορείς. Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει ζητηθεί συνάντηση με το Υπουργείο Ενέργειας, με τη συμμετοχή βουλευτών, δημάρχων των ενεργειακών δήμων και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. «Αν δεν γίνει αυτό το ραντεβού, τότε το Υπουργείο Ενέργειας γυρίζει την πλάτη σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία», σημείωσε με νόημα. Αναφερόμενος στη λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, εξήγησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν μετακινηθεί εργαζόμενοι, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες κινητικότητας και εθελουσίας εξόδου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται μεταθέσεις προσωπικού σε άλλες μονάδες και υπηρεσίες της επιχείρησης.
Ο κ. Φασίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη μείωση των εισοδημάτων εργαζομένων της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως ήδη εργαζόμενοι που σταμάτησαν να εργάζονται σε βάρδιες βλέπουν σημαντικές απώλειες στους μισθούς τους. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά θα μεταφερθεί άμεσα στην τοπική αγορά, καθώς η μείωση των εισοδημάτων θα επηρεάσει την κατανάλωση και συνολικά την οικονομική δραστηριότητα. «Το πλήγμα θα φανεί τον επόμενο μήνα, όταν οι εργαζόμενοι πάρουν τα νέα εκκαθαριστικά με τους μειωμένους μισθούς», σημείωσε, προσθέτοντας πως την ίδια περίοδο πολλοί πολίτες θα λείπουν λόγω καλοκαιριού, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την κίνηση σε καταστήματα και επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ αναφέρθηκε και στους εργολαβικούς εργαζόμενους του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που έχουν ήδη απολυθεί, εκφράζοντας φόβους ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο όταν σταματήσει και η λειτουργία της Πτολεμαΐδας 5. «Αν προσθέσουμε τις απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων και τη μείωση των μισθών των μόνιμων εργαζομένων, τότε καταλαβαίνετε τι θα ξημερώσει για την τοπική αγορά και την κοινωνία», τόνισε.
Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα


















































Τέτοιος λαικισμος τέτοιος αυτοματισμός ούτε στα χειρότερα μας. Χαλάρωσε μεγαλε
Λαϊκισμός είναι όταν έρχονται τα κυβερνητικά σου κλιμάκια και μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια, λαϊκισμός φίλε μου είναι όταν ακούν τους βουλευτές σου να λένε ότι η Δυτική Μακεδονία είναι ο τόπος της επαγγελίας.
Δεν ντρέπεστε που ακόμα στηρίζετε την κυβέρνηση.
Δηλαδή τι θέλετε να μην δουλεύεται Νύχτα και Σαββατοκύριακα κσι να τα πληρώνεστε!!!!!+Σταματήστε να προκαλείται την κοινωνία όταν η Ανεργία κσι οι μισθοί στον Ιδιωτικό τομέα είναι κάτω από τα 800 Ευρώ…….
Προφανώς και δεν άκουσες την συνέντευξη, γι’αυτό λες αυτές τις ασυναρτησίας.
Αυτά μας έφαγαν σ’αυτόν τον τόπο, ο καθένας από τον καναπέ του απλά βγάζει την ζήλια του.( Κοινωνικός αυτοματισμός λέγεται)
Η αγορά το βιώνει τα τελευταία χρόνια απλά τώρα έρχεται και η χαριστική βολή πρόεδρε.
Καληνύχτα Κοζάνη
Τα ορυχεία και οι σταθμοί έχουν δουλειά για ολους
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ…
Εμείς τώρα κοιτάμε τον κατώτατο μισθό? Εμείς κοιτάμε σαν κοινωνία ότι θα παρουμε ένα βοήθημα 150 ευρώ ανά παιδι? Που ειμαστε? Στην Ουγκάντα? Ειμασταν το κέντρο της ενεργειακής επαρκείας της χώρας και τώρα???? Τώρα? Τώρα στο μηδέν? Απορώ ακόμα που καθόμαστε και κοιτάμε τους αρίστους της κυβέρνησης! Καλη νυχτα δυτική Μακεδονία θα φτιάξει ο Άδωνις αντικαρκινικό νοσοκομείο τώρα που έσβησαν για παντα τα φουγάρα!!! Λυπάμαι πολυ για τα παιδια που έρχονται!!!!!!
Τι τους νοιάζει δύο έδρες έβγαλαν καλά να πάθουν,οι πολίτες της δυτικής Μακεδονίας έδωσαν το πράσινο φως….Οποιος κρατάει επιχειρήση στην περιοχή το
Μόνο που θα μείνει είναι χρέος σε εφορία Εφκα κτλ αλλα ο λαός ψήφισε αυτό το έργο καλά να πάθουν,