prwtoselida
       

Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

30 Ιουνίου 2026
12:35

Αντιπροσωπεία του China Three Gorges University (CTGU) επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας για το νέο Joint Education Programme (JEP) “Intelligent Manufacturing Engineering, ένα κοινό πρόγραμμα σπουδών που θα υλοποιηθεί από τα δύο Πανεπιστήμια και οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών με διεθνή προσανατολισμό.

Την αντιπροσωπεία του CTGU, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου Zhang Rui, υποδέχθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, οι Αντιπρυτάνεις Ελένη Γρίβα, Μαλαματή Λούτα και Γεώργιος Χριστοφορίδης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Κώστας Νίκου, καθώς και μέλη ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες των δύο Πανεπιστημίων και συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας στην εκπαίδευση και την έρευνα, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης νέων πρωτοβουλιών στους τομείς της μηχανικής, της ενέργειας και των τεχνολογιών αιχμής. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας για το κοινό πρόγραμμα σπουδών Intelligent Manufacturing Engineering, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη, και τον Αντιπρόεδρο του China Three Gorges University, Zhang Rui.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, υπογράμμισε ότι η σχέση των δύο Πανεπιστημίων, που μετρά ήδη μία δεκαετία, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι διεθνείς συνεργασίες εξελίσσονται σε ακαδημαϊκές συμπράξεις. Όπως ανέφερε, το νέο κοινό πρόγραμμα σπουδών δεν αποτελεί μόνο μια νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία, αλλά και μια επένδυση στη γνώση, στην κινητικότητα και στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και το ακαδημαϊκό προσωπικό των δύο Ιδρυμάτων.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του China Three Gorges University, Zhang Rui, τόνισε ότι η συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων έχει δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες μάθησης και ανταλλαγής γνώσεων μέσα από κοινές δράσεις, όπως τα θερινά σχολεία. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο κοινό πρόγραμμα σπουδών θα αποτελέσει τη βάση για ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες, διευρύνοντας τους δεσμούς μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του China Three Gorges University ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της νέας Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης, γνωρίζοντας από κοντά τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές του Ιδρύματος.

 

10 σχόλια

    • Οι σχεσεις με Αμερικανους απαιτει χρηστη διοικηση, διαφανεια και καινοτομια, πυλωνες στους οποιους το Ιδρυμα θεωρω οτι υστερει σε μεγαλο βαθμο. Η απουσια του ΠΔΜ απο διεθνεις λιστες το απαξιωνουν και το οδηγουν σε Ιδρυμα τυπου ΕΠΑΛ, μακρια απο τα ονειρα της τοπικης κοινωνιας.

  • Δυστυχως το Πανεπιστημιο βγηκε απο διεθνεις λιστες καταταξης, αποδεικνυοντας με τον πιο αξιοκρατικο τροπο οτι οι ξενοι επιτηρητες αποδοκιμασαν το στρατηγικο σχεδιο Πρυτανη και Διοικησης. Το ΠΔΜ μερα με την ημερα χανει την αιγλη του και μαζι τα ονειρα της τοπικης κοινωνιας.

  • Θα προτεινα το Υπουργειο Παιδειας να θεσμοθετησει μια 4 ετη θητεια πρυτανη, για να αποφευχθουν γελοιοτητες οπως αυτες που εγιναν στο Ιδρυμα μας, Το Πανεπιστημιο δεν ειναι φεουδο και χωρος εξυπηρετησης ατομικων συμφεροντων.
    Νομιζω οτι μονο ο νομοθετης μπορει να διασφαλισει την δημοκρατικη λειτουργια των Ιδρυματων , εναντι τετοιων ανηθικων συμπεριφορων.

  • Απαντώντας σε όλα τα παραπάνω σχόλια που μόνο μειδίαμα προκαλούν να μην γράψω άπλετο γέλιο, καθώς εκτός των άλλων είναι ανώνυμα, οπότε σχόλια των γνωστών τρολς του έκπτωτου, ενημερώνω ως μέλος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (μέσω του DefencEduNet ,του πρώτου cluster που διασυνδέει την ελληνική αμυντική βιομηχανία με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επειδή αφενός έχει τη συγκεκριμένη διοίκηση αφετέρου ένα Πολυτεχνείο με άρτιο προσωπικό έχει ήδη ενεργές συνεργασίες εδώ και ένα χρόνο με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin και την IDE, θυγατρική εταιρεία της ΙΑΙ… Καθηγητές του Πανεπιστημίου ήδη βρίσκονται στις διεθνείς λίστες με τους επιδραστικότερους επιστήμονες διεθνώς στο αντικείμενό τους και για αυτό άλλωστε, καθώς ήταν μία πολύ ισχυρή παράμετρος αυτές οι τεράστιες εταιρείες να συνάψουν συνεργασίες με Καθηγητές και εργαστήρια του Πανεπιστημίου

    ΥΓ. Αναμένω το σχόλιο να δημοσιευθεί, ώστε να ακούγεται και η πραγματική παράμετρος των πραγμάτων κι όχι μόνο ανώνυμες συκοφαντίες

    • Αυτο ακριβως λενε κα Αννα οι αναγνωστες ανωτερω.. το πανεπιστημιο εχει χασει τον στρατηγικο του προσανατολισμο και εχει περιοριστει σε φωτογραφιες και δηθεν συμφωνιες, οι οποιες ποτε δεν φτανουν στα μελη της πανεπιστημιακης κοινοτητας. Αποδειξη η απουσια απο ολες τις πιο σημαντικες λιστες καταταξης των Πανεπιστημιων.

    • Ονοματα καθηγητων και εργαστηρια μπορειτε να μας πειτε;; ειμαι μελος της κοινοτητας του Πανεπιστημιου με ενδιαφερει να μαθω. Μηπως γνωριζετε επισης γιατι αυτες οι συμφωνιες εμειναν μονο στο Πολυτεχνιο και δεν προχωρησαν και αλλα τμηματα του Πανεπιστημιου, οπως στα Παιδαγωγικα τμηματα; απο τα site θα τα μαθαινουμε ολα τα νεα;

      • Για άμυνα μιλάμε… Το DefencEduNet στα Παιδαγωγικά τι θα έκανε;;;… Η LM ή η IDE θα έκανε προγράμματα ή θα ενίσχυε μεταπτυχιακά για την παιδαγωγική κατασκευής πυραύλων puls;;;😂… Αφού είστε μέλος του Πανεπιστημίου, όταν σας καλεί σε εκδηλώσεις ή δημοσιεύει τις συνάψεις συνεργασιών, οφείλετε να τις παρακολουθείτε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθύντρια σύνταξης: Μαρτινιανή Ώττα
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.