Υπάρχουν επιχειρήσεις που γεννιούνται από ένα επιχειρηματικό σχέδιο και υπάρχουν επιχειρήσεις που γεννιούνται από μια οικογενειακή ιστορία. Η ιστορία της οικογένειας Κορέλα ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία. Όλα ξεκίνησαν το 1963, όταν ο Γρεβενιώτης Θωμάς Κορέλας, έχοντας μάθει την τέχνη της μπουγάτσας στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στην Κοζάνη. Εκείνη την εποχή η πόλη δεν διέθετε αντίστοιχο κατάστημα και η περίφημη «μπουγάτσα του Θωμά» έγινε πολύ γρήγορα σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους.
Σήμερα, ο εγγονός του, που φέρει το ίδιο όνομα, συνεχίζει το οικογενειακό όραμα, έχοντας εξελίξει τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση στην Korelas Masterpies, σε μια σύγχρονη εταιρεία χειροποίητων προϊόντων ζύμης, με εξαγωγική δραστηριότητα σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο kozan.gr, το πρωί της Τετάρτης 1/7, ο Θωμάς Κορέλας ξεδιπλώνει την ιστορία της οικογένειας, θυμάται τον παππού του και περιγράφει πώς μία παραδοσιακή μπουγάτσα αποτέλεσε τη βάση για μια εταιρεία που σήμερα παράγει δεκάδες διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων. Ο ίδιος αφηγείται πως ο παππούς του, μαζί με τον συνεργάτη του Κώστα Καρατζέτζο, έμαθαν την τέχνη της μπουγάτσας στη Θεσσαλονίκη και πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν το δικό τους κατάστημα στην Κοζάνη. Το πρώτο μαγαζί λειτούργησε στην οδό Μακεδονομάχων και πολύ σύντομα απέκτησε φανατικό κοινό, γράφοντας τη δική του ιστορία στην πόλη.
Η συνέντευξη, όμως, δεν μένει μόνο στο παρελθόν. Ο Θωμάς Κορέλας μιλά για τη μετάβαση στη νέα εποχή, τη φιλοσοφία της εταιρείας, την αγάπη για τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, τη σημασία της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή, αλλά και τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης της Korelas Masterpies στις διεθνείς αγορές. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την παράδοση, την επιχειρηματικότητα και τη δύναμη μιας οικογενειακής ιστορίας που συνεχίζει να εξελίσσεται.
– «Ο παππούς δεν ήταν μόνο η μπουγάτσα» – Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο
-
«Το θρυλικό μαγαζί στην Μακεδονομάχων» κι η «στροφή» στη χονδρική – Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο
-
Η απώλεια του πατέρα (Στέφανου) και το θρυλικό «Μπαράζ» – Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο

















































Πολύ ωραία κ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!!!