prwtoselida
       

Κάλεσμα διαμαρτυρίας του ΣΕΕΕΝ έξω από το Δημαρχείο Εορδαίας την Πέμπτη 23 Ιούλη στις 9:30πμ

21 Ιουλίου 2026
16:11
Κανένα σχόλιο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ Μ.Α.Ε. διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Δίκαιη Μετάβαση. Νέες προοπτικές για τις περιοχές Απολιγνιτοποίησης».
Ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει πλούσια πείρα από την πολιτική της «Πράσινης μετάβασης – απολιγνιτοποίησης» που αποδείχτηκε χρυσωρυχείο για τα «πράσινα αρπακτικά» και «κρανίου τόπος» για τα νοικοκυριά.
Η λεγόμενη Δίκαιη Μετάβαση, τα όποια επιχειρηματικά σχέδια πάνω στο κλείσιμο ΑΗΣ και ορυχείων έχουν μόνο ως γνώμονα την αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κι ενώ ο εργαζόμενος λαός βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια, οι ενεργειακοί όμιλοι σπάνε ρεκόρ κερδοφορίας. Όπως η ΔΕΗ, που φιλοδοξεί να τριπλασιάσει τα καθαρά κέρδη το 2030 από 450 εκατ. σήμερα σε πάνω από 1,5 δισ., ενώ μοιράζει μέρισμα στους μετόχους πάνω από κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Δεν μπορεί να υπάρξει «Δίκαιη Μετάβαση» στη μεταλιγνιτική εποχή, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανεργία και δίκαιη ενεργειακή φτώχεια.

Υπάρχει επιλογή κι αυτή βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας. Οι εργαζόμενοι και ο λαός να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν πρόσβαση σε φθηνό ρεύμα, με αξιοποίηση όλων των μορφών ενέργειας, διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας, προστασία του περιβάλλοντος, διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Εορδαίας την Πέμπτη 23 Ιούλη στις 9:30πμ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο ΑΗΣ και ορυχείων
Μετά το μεγάλο πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο στην Κοζάνη στις 9 Ιούλη συνεχίσουμε τον αγώνα και παλεύουμε για:
Να μην κλείσει ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 και τα ορυχεία. Επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων με περιβαλλοντική αναβάθμισή τους. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μη μετρήσουμε νέα θύματα από εργοδοτικά εγκλήματα.

Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας μόνιμου και έκτακτου προσωπικού στην ΔΕΗ Α.Ε. Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλο το προσωπικό με αυξήσεις στους μισθούς.
Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για όλο το λαό. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και ρύπων.
21/7/2026

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθύντρια σύνταξης: Μαρτινιανή Ώττα
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.