Η Αιανή, η ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης και πρωτεύουσα της αρχαίας Ελίμειας, υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης σε μια ξεχωριστή ημέρα γεμάτη γνώση, δημιουργία και επαφή με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση του τόπου μας.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, να δημιουργήσουν έργα τέχνης μέσα από δράσεις εφήμερης τέχνης και «στάμπας» στο κεντρικό πάρκο και να ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους με ξενάγηση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λιμνών Πολυφύτου & Ιλαρίωνα.
Θερμές ευχαριστίες στη Ντίνα Γκίκα και στο προσωπικό του Γεωπάρκου UNESCO Γρεβενών–Κοζάνης για την εξαιρετική συνεργασία και την άρτια υλοποίηση του προγράμματος, στον Αλέξανδρο Καραγιάννη για την πολύτιμη συμβολή και τη δημιουργικότητά του, στον Σύλλογο Γυναικών Αιανής για τη ζεστή φιλοξενία, τους δροσιστικούς χυμούς και τα υπέροχα εδέσματα που προσέφεραν στους επισκέπτες μας, καθώς και στα παιδιά και στους βαθμοφόρους του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης για την άψογη παρουσία και τον ενθουσιασμό τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Στέλιο Χαντζιάρα, του οποίου η πρωτοβουλία και η μεσολάβηση συνέβαλαν καθοριστικά στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης επίσκεψης.
Τέτοιες δράσεις αναδεικνύουν τον πολιτιστικό, φυσικό και ανθρώπινο πλούτο της Αιανής, ενισχύουν την εξωστρέφεια του τόπου μας και καλλιεργούν στις νεότερες γενιές την αγάπη για την ιστορία, το περιβάλλον και τη συνεργασία.
Σας ευχαριστούμε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη επίσκεψη στην Αιανή!
ΑΙΑΝΗ_ Ιστορική Έδρα Δήμου Κοζάνης























































