Ο Σύλλογος Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής ενημερώνει τα μέλη του και όλους τους δημότες της Ακρινής ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Συλλόγου μας, Αναστάσιο Γκανάτσιο, το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε την επί της προσφυγής μας νέα απόφασή του, με την οποία διαπιστώνει τη μη συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου προς την υπ’ αριθ. 2346/2022 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ παράλληλα καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να συμμορφωθούν προς την απόφαση και με το διατακτικό της υπ΄αρίθμ. 2346/2022 απόφαση του Δ΄Τμήματος του ΣτΕ, παρά τη διάταξη κατάργησης του νόμου της μετεγκατάστασης της Ακρινής και τις υποσχέσεις δημιουργίας “πράσινου χωριού”
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμη σημαντική δικαίωση του πολυετούς αγώνα του Συλλόγου μας και επιβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές και πρέπει να εφαρμόζονται.
Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει, με ενότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να διεκδικεί την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την οριστική δικαίωση των κατοίκων της Ακρινής. Λεπτομέρειες θα πληροφορηθούμε τις επόμενες ημέρες από τον πληρεξούσιο δικηγόρος μας κ. Αναστάσιο Γκανάτσιο τον οποίο και ευχαριστούμε για τη συνδρομή του στον αγώνα μας τις άοκνες προσπάθειές του για την τελική μας δικαίωση.
Ακρινή, 27/07/2026
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Κωνσταντίνος Πουτακίδης Κωνσταντίνος Θωμαϊδης

















































Συμμόρφωση; Τι συμμόρφωση; Παραβίασαν το νόμο, άρα Ειδικό Δικαστήριο. Αλλά ποιος δικαστής έχει κάτι μέσα στα παντελόνια του, για να χώσει μέσα τους επίορκους πολιτικούς; Μόνο ένας Σαρτζετάκης είχε βρεθεί κάποτε να τα βάλει με το σύστημα. Και κατέληξε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το θυμούνται αυτό οι τωρινοί δικαστές, που παριστάνουν τις Σουσούδες της κυβέρνησης;
Μιχάλη Παπαδόπουλε ,βάλε τωρα τη φωτογραφία με το Μητσοτάκη!!!!
Χαχα ρομπα έγινες πάλι….
Μια χαρα τους έκατσε τους Ακρινιώτες. Και μερίδιο απο τα φωτοβολταϊκά θα παιρνουν, αφού εγινε η ενεργειακή κοινότητα και υπεγραψαν με τη ΔΕΗ και χρήματα για μετεγκατασταση θα πάρουν. Το μόνο που στεναχωριεμαι ειναι ότι δεν θα αναπτυχθεί η εγκατάσταση της ζώνης ερευνας και καινοτομίας σε αυτό το καταλληλο μερος και κτίριο και ετσι θα χάσουμε την δημιουργία πολλων start up και Spin off επιχειρήσεις που ανεμένανε, ο Παπαθανασης και ο Σταθμαρχης.
Α ρε φούρκα που θέλετε οπως λεμε στην Κοζάνη.
Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιο από τα τρία σενάρια θα ακολουθήσει το κράτος. Η απόφαση του Συμβουλίου Συμμόρφωσης δεν επιλέγει τη λύση· διαπιστώνει ότι το Δημόσιο δεν έχει συμμορφωθεί με προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ και ζητά να το πράξει.
Πρακτικά, τα πιθανά ενδεχόμενα είναι:
Να προχωρήσει η μετεγκατάσταση, αν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι αυτός είναι ο τρόπος συμμόρφωσης με την απόφαση του ΣτΕ.
Να προχωρήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο, εφόσον η κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτό καλύπτει τις υποχρεώσεις της και αυτό γίνει νομικά αποδεκτό.
Να συνεχιστεί η καθυστέρηση, κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σε νέες νομικές ενέργειες και περαιτέρω πίεση προς το Δημόσιο.
Αυτό που λείπει σήμερα είναι μια επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης. Οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να δηλώσουν με σαφήνεια:
αν συμμορφώνονται με την απόφαση του ΣτΕ,
ποιο σχέδιο θα εφαρμόσουν,
ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Οι κάτοικοι της Ακρινής δικαιολογημένα ζητούν μια ξεκάθαρη απάντηση. Δεν αρκεί πλέον να λέγεται ότι «το θέμα εξετάζεται». Μετά τη νέα απόφαση, υπάρχει ανάγκη να ανακοινωθεί επίσημα ποια λύση επιλέγει το κράτος για το μέλλον του χωριού.
Αν θέλεις, μπορώ να συντάξω και μια �δημόσια δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Ακρινής, με την οποία θα ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να ανακοινώσει οριστικά τι θα ισχύσει για την Ακρινή.
Τωρα που εκλεισαν τα εργοστασια, δεν υπαρχει λογος μετεγκαταστασης