Απάντηση στον ισχυρισμό που διατυπώνεται συχνά στον δημόσιο διάλογο, ότι η Ελλάδα κλείνει τις λιγνιτικές μονάδες αλλά εξάγει λιγνίτη στα Σκόπια και στη συνέχεια εισάγει ηλεκτρική ενέργεια, έδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Τσάφος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 28 Ιουλίου στη ΖΕΠ Κοζάνης.
«Δεν ισχύει», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η Ελλάδα είναι εξαγωγική ως προς τη Βόρεια Μακεδονία και όχι εισαγωγική, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι ο λιγνίτης εξάγεται στη γειτονική χώρα και επιστρέφει ως ηλεκτρική ενέργεια.
Ο κ. Τσάφος επισήμανε ότι τα Σκόπια, ως χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν επιβαρύνεται με το ίδιο κόστος δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που ισχύει για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., γεγονός που –όπως είπε– διαφοροποιεί τα οικονομικά δεδομένα της ηλεκτροπαραγωγής.
Παράλληλα υποστήριξε ότι η απολιγνιτοποίηση στην Ελλάδα καθορίζεται από την οικονομική πραγματικότητα του κόστους των εκπομπών CO₂. Όπως ανέφερε, η μονάδα Πτολεμαΐδα V χρειάζεται περίπου 90-95 ευρώ ανά μεγαβατώρα μόνο για να καλύψει το κόστος των δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα, χωρίς να υπολογίζονται η εξόρυξη του λιγνίτη και τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα.
«Αυτή είναι η οικονομική πραγματικότητα που οδηγεί στην απολιγνιτοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

















































Να σταθεί στην γέφυρα Σερβιων και να μετρήσει τα δεκάδες φορτηγά που περνάνε φορτωμένα με λιγνίτη
Βρε άλλο πράγμα λέει. Εννοείται το πουλάμε αλλά δεν το εισάγουμε ως ρεύμα. Αυτό σου λέει
Εμείς αυτά τα φορτηγά που βλέπουμε καθημερινά με πινακίδες Σκοπίων και φορτωμένα λιγνίτη από την περιοχή μας που πάνε? Ασ μας απαντήσει .
Βρε καημένα ημιεγγραματα ο άνθρωπος είπε πως είναι μύθος πως τους πουλάμε λιγνίτη και εισάγουμε ρεύμα από αυτούς. Όχι ότι πουλάμε λιγνίτη. Εννοείται πως πουλάμε λιγνίτη στους τριτοκοσμικους
Ανοιξε την εφαρμογή του ΑΔΜΗΕ ipto analytics κ. πανέξυπνε και δες τι γίνεται. Α, και η χώρα από ….πάνω σου λέγεται Σκόπια αν δεν ξέρεις γεωγραφία.
Ρε δεν μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση ή τέλος πάντων να την κατανοήσετε; Λέει πως δεν συμφέρει λογο των ρύπων που χρεώνεται σε χώρες της ΕΕ η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη. Τα φορτηγά που βλέπετε τι σχέση έχουν; Ιδιωτικές εταιρείες είναι τα ορυχεία και όχι κρατικά καί καλά κάνουν και πουλάν όπου θέλουν αφού στην ΔΕΗ πλέον δεν συμφέρει λόγο κόστους ρύπων να αγοράσουν τον λιγνίτη.
Η Δ.Ε.Η. μεταφέρει δικό της λιγνίτη σε δικό της εργοστάσιο αλλά οχι, δεν μπαίνει σε ….πειρασμό να εισάγει φτηνό ρευμα και να το πουλήσει ακριβά!!! Αλλωστε ειναι γνωστο τις πάσι οτι οι μέτοχοι της δεν ενδιαφέρονται για το κερδος!!!! Απο χόμπι πήραν μετοχές!!!!
Υποψήφιο για ανέκδοτο του αιώνα!!!!
Δεξιά προβατακια για σας το λέει. Αντε κουνήστε καταφατικά το κεφαλάκι σας.
Δεν εισάγει βρε η ΔΕΗ ρεύμα. Αντε ρε Παυλάκη να πιεις κανένα φρεντο στο καφενείο με τα άλλα συντροφιά σου
Πάει το παραμύθι αριστερουλη
Κάποιες φορές δεν αξίζει να ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν θελουν να ξυπνήσουν. Ο έξυπνος λέει παραδέχεται, ο ηλιθιος επιμένει. Ας ειναι. Υπάρχει λοιπόν μια εφαρμογή του ΑΔΜΗΕ (ipto analytics λεγεται) όπου μεταξύ άλλων δειχνει σε πραγματικό χρονο τις εισαγωγές και τις εξαγωγές ρεύματος. Μόλις χθες είχαμε 81mw εισαγωγές απο Σκόπια. Και αυτο το κάνω για χάρη του πιο πάνω οπαδού μου που θέλει να με κάνει με το στανιο συνταξιούχο. Αφού λοιπόν δεν έχω τι να κάνω κάθομαι και γράφω μπας και ξυπνήσουν τα προβατάκια.
Δεν είμαι οπαδός σου Παυλάκη. Είμαι ένας συνάνθρωπος σου που σε λυπάται πραγματικά για το κατάντημα σου να εισαι κουκουες. Γιατί Παυλάκη είναι κατάντια να υποστηρίζεις μια ιδεολογία που έχει πεθάνει σε όλο τον κόσμο. Κατάλαβες Παυλάκη;
Κοκκίνισε και η ντροπή με τα ψέματα του Τσάφου. Όχι, ο ίδιος δεν κοκκινίζει με τίποτα. Αυτό είναι το ήθος που διδάσκουν οι σημερινοί ΦΥΤΕΥΤΟΙ του μητσοτάκη.
Καλά το ότι δύο βήματα τά Σκόπια και οι ρύποι δεν μεταφέρονται σε μας για γέλια.Αντε ανοίξτε τα ορυχεία να δεί φώς η Ελλάδα.Η Γερμανία ανοίγει καινούργια και σέ μας κάνουν πειράματα, πράσινη ενέργεια καί κολοκύθια..
Δεν πειθετε ρε δεξια προβατακια ουτε εσεις ουτε ο τσαφουλης σας
τα εχουμε δει με τα ματακια μας τα ζουμε καθε μερα και ερχεστε εσεις που ειστε οτι πιο επικινδυνο και αναξιοπιστο γνωρισε η περιοχη και η χωρα να πουλησετε τον σανουδακο σας? Ε πουληστε το σε κανενα προθυμο βολεμενο ομοιδεατη σας. Εκει πιανει τοπο μονο.
Ουγκ ψεκ
ΕΙΣΤΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΡΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.