Καλησπέρα σας !ευχαριστουμε για την ενημερωση σας τοσα χρονια στον τοπο μας.
Θα ηθελα να αναδειξω ενα θεμα.
Την χθεσινη ημερα κοψανε ενα δεντρο στο σημειο του σταθμου για να κανουν παρακαμψη τα αυτοκινητα (λογω της κλειστης ιωνιας). Κοψανε το δεντρο πισω απο το σουπερ μαρκετ κρητικος-μασουτης εκει που βρισκεται ο φανος τα πλατανια. Κοψανε λοιπον το δεντρο για να περνανε παρανομως απο εκει τα αυτοκινητα καθως δεν ειναι δρομος, ετσι ωστε να βγαινουν στην λαικη και να μην περνανε απο την οδο μακρυγιαννη.
με ποιο δικαιωμα κοβουν δεντρο; και ποιος το επετρεψε αυτο;
Σας παραθετω φωτογραφια απο το google map για να καταλαβετε το σημειο.

















































Το ότι κορνάρουν και στα άτομα που περπατάνε από την άσφαλτο ,ενώ η άσφαλτος μπήκε για τους πεζούς και όχι για τα αυτοκίνητα, σπάνε νεύρα συνεχώς .Πολύ αέρα δώσατε στους αυτοκινητακηδες .θα πάθετε τίποτα να κάνετε την γύρα της πόλης από τον σωστό δρόμο.
Για τη τεράστια εξυπνάδα που είπς πάρε και ένα Κοζανίτικο βραβείο.Ντου άρα λύκους κακός.
Εμ είδες . Πηρα την εξυπνάδα που δεν έχετε μερικοί στην πόλη αυτή.αι σαπερα
Εξυπνάδα το να ζητάω κατανόηση από τους οδηγούς, που δεν μπορούν να πάνε ήσυχα σε ένα στενό που είναι κανονικά για πεζούς,επειδή δεν ανοίγουν την άλλη μεριά ?
Που είναι ο κάθε οδηγός ανυπόμονος να τρέξει να προλάβει το τίποτα; Το ότι τρέχουν και σηκώνουμε σκόνες δίπλα από παιδιά και γονείς με μωρά το επικροτείς ; Ας κάνουν μια διαγράμμηση όμορφα ωραία να οριοθετήσουν το που θα περνάνε .και όχι να κάθονται πίσω από τον πεζό με θράσος και ανυπομονησία για να κάνει στην άκρη που ήδη άκρη είναι με τα αυτοκίνητα που περνάνε 20-20 .Έλα τώρα .μου λες και για βραβεία και μπουρδες.
Ακριβως για αυτο τον λόγο επειδή υπαρχουν καποιοι “κακοι” πεζοί σαν εσενα αυτοι γίνονται αυτόματα και “κακοι” οδηγοί.
Και γιατι να μην το κοψουν εαν επρεπε και διευκόληνε σε κάτι. Ποιος εισαι εσύ που θα πεις με πιο δικαιωμα. Γθα το κοινό καλό που το κρινουν οι υπεύθυνοι εχουν το δικαιωμα να το κοψουν.
Έπρεπε να το είχαν κόψει από καιρό…
Έκοψαν τόσα δένδρα στα στρατόπεδα στην πλατεία Αλώνια, σε διάφορους δρόμους της Κοζάνης εσένα σε πείραξε που έκοψαν ΕΝΑ δέντρο στον σταθμό εάν αυτό δεν λέγεται υποκρισία πως αλλιώς μπορούμε να πούμε την ανάρτηση σου.
Ολα αυτα τα δέντρα δεν ειναι αυτοφυή αλλα κάποιοι τα φύτεψαν.
Αυτοι οι κάποιοι εδώ και δεκαετίες έκαναν τεράστια λάθη σε μέγεθος ίσα με τα δέντρα που φύτεψαν λογω της ασχετοσύνης τους.
Τα ασχημα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα με τα πλεον ακατάλληλα δέντρα να έχουν διαλύσει τα πεζοδρόμια καποια να ειναι έτοιμα να σπάσουν και να πεσουν αλλα να ρίχνουν μεγαλα κλαδιά και αλλα να εχουν ξεπεράσει τριώροφη(!!!!) οικοδομη έχοντας πιασει ο κορμός ενα ολόκληρο πεζοδρόμιο!!!!
Το δέντρο κόπηκε πριν από 3 μήνες. τουλάχιστον Νομίζω ότι το είχε κόψει συνεργείο του Δήμου. Προφανώς δεν έχεις περάσει από το σημείο και αντιπαραθέτεις φωτογραφία από το google maps, η οποία μπορεί να έχει τραβηχτεί πριν από χρόνια. Ο φανός πλατάνια απέχει 100 μέτρα από το σημείο που δείχνεις.
Δε χάλασε ο κόσμος για ένα δέντρο το οποίο δέντρο εμποδίζει τη διέλευση οχημάτων με αποτέλεσμα το κομφούζιο σε άλλους δρόμους.
Να χαμε να λέγαμε για ένα δέντρο από δήθεν ευαίσθητους.
Βρε κόπηκε η Κοζάνη στα δυο και εσυ κοιτάς το δέντρο! Θα γίνει ωραία ανάπλαση και θα έχει και δέντρα και από ολα!!! Σταμάτησε το μικρό σου λαϊκισμό!!! Κοίτα το βουνό όχι το δέντρο!!!!
Δεν έχουμε ένα πεζοδρόμιο της προκοπής για να περπατάμε, φυτεμένα δέντρα προ πολλών ετών, τα οποία έχουν πιάσει όλο το χώρο των πεζοδρομίων και δεν επιτρέπουν σε ηλικιωμένους, σε άτομα με αμαξίδια, με καρότσια να περάσουν. Δέντρα που με τις ρίζες τους έχουν “τινάξει” πλάκες, πεζοδρόμους, περιφράξεις. Επιτέλους πρέπει να παρθούν κάποιες γενναίες αποφάσεις. Κόβουμε τα παλιά ακατάλληλα, λάθος κλαδεμένα, λάθος επιλεγμένα δέντρα, επισκευάζουμε τις πληγές που άφησαν και φυτεύουμε καινούρια, κατάλληλων ποικιλιών κάνοντας παράλληλα υπομονή για 2-3 χρόνια μέχρι να πάρουν τη μορφή που χρειάζεται.
Σημ.: δείτε τη φωτογραφία της ανάρτησης, δύο ίδια δέντρα σε απόσταση μικρότερου του μέτρου και ένα τρίτο που αναπτύχθηκε λοξά.
τα ιδια χαλια ειναι και οι οδηγοι που κορναρουν στους πεζουν να κανουν ακρη για να πανε απο την ασφαλτο.που ειναι για τους πεζους εξαρχης. εχει και πινακιδα κιολας.
Δεν ντρέπεσαι λίγο;Αμφιβάλω αν αγαπάς τα δέντρα.Μάλλον καποιο ατομικό συμφέρον έχεις ή ενοχλει ο θορυβος την επιχειρησή σου και δεν σκεφτεσαι πως επιτέλους λυθηκε προσωρινά ένα τεραστιο προβλημα,που αυτές τις μερες ταλαιπωρει όλη την πόλη.Σκεφτεσαι μονο τον εαυτό σου.Τωρα το είδες; αυτο έχει μηνες.Το δέντρο ηταν στεγνό και η υπηρεσία που το εκοψε πολυ σωστά εκανε,γιατι θα μπορουσε να σπασει και να χτυπησει περαστικό και τα παιδια που περνούν με τα ποδηλατα.Τώρα που περνανε μικρα μονο Ι.Χ. καλα κανουν και ξεμπλοκαρουν λιγο την Γκερτσου.Μ`αυτό που εκανες σίγουρα θα μαζεψεις τις………………..”ευχές” του λαού που εξυπηρετείται.
Οι οδηγοί δεν πρέπει να κορναρουν και να πανε πανω στην ασφαλτο οταν κυκλοφορούν ατομα η καροτσια.Η ασφαλτος ριχτηκε για τους πεζούς και τα καροτσια.
μην γινομαστε εντελως γραφικοί….
Εσείς με αυτού του είδους τα σχόλια είστε τουλάχιστον πια αστείοι!Έχετε κουράσει τόσο πολύ πια… Εσείς που δήθεν θέλετε το καλό ενώ όλοι οι υπόλοιποι όχι! Φτάνει,μην ασχολείστε!
Τα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα και ασχολούμαστε με το κόψιμο 1 νος δέντρου…
Συμπολίτες μας δεν έχουν να φάνε.
Γιαυτό πάμε κατά διαόλου, έχει χαθεί η σειρά προτεραιότητας, θα φτάσουμε και στο δέντρο αλλά προέχουν αλλά πρώτα….
Μιλάμε δεν έχουν αφήσει δέντρο για δέντρο ειδικά στον σταθμό.Να μην πούμε για τις πλατείες Μικράς Ασίας (αν γίνει ποτέ) κόψανε δέντρα που δεν ενοχλούσαν ,και για πλατεία αλώνια δεν το συζητάμε, έχει ακόμα ένα κρίμα να πάει χαμένο κόψτε το.Απο το κακό στο χειρότερο πάτε κοντά σιμά τα Γιάννενα πίσω από την πόρτα είναι οι εκλογές.
Το συγκεκριμένο δέντρο, έχει 5-6 μήνες που κόπηκε.. Την ώρα εκείνη, περνούσα τυχαία και όταν ευγενικά τον ρώτησα, ενώ είχε το αλυσοπρίονο στο χέρι, τι θα κάνετε θα κόψετε τα δέντρα;Και με αγένεια μου είπε, κοίτα την δουλειά σου. Ξέρω κάποτε, για να κοπεί έστω και ένα δέντρο, γινόταν μόνο με άδεια του Δασαρχείου.. Κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει πια . Το είδαμε και στην οδό Αιόλου. Αποφασίζουμε και διατάσουμε..
Κυριακέ,αν ήμουνα εκεί θα του έδινα συγχαρητήρια.Αυτός ο άνθρωπος έσωσε την πόλη.Αν ανοίξει οριστικά αυτός ο δρόμος θα πρέπει να πάρει το όνομά του.
Eιχε τοποθετηθει κάγκελο απο τον Δήμο Κοζάνης και κάποιος έξυπνος το έβγαλε. Οπότε πλέον SUV, IX διέρχονται απο το σημείο αλλά και απο την άσφαλτο και οι πεζοί αναγκάζονται να διέρχονται απο το χωματόδρομο.
Επίσης απο τον πεζόγεφυρα που δεν έκλεισε στην Ιωνίας διέρχονται μηχανάκια με κίνδυνο ατυχηματών για τους πεζούς αλλά και κατάρευσης της πεζογέφυρας.
Θα μπορούσε ο Δήμος να φροντίζει να παραδώσει εναλλακτικές διαδρομές απο το πάρκινγκ του ΟΣΕ, αλλά και απο το Στρατόπεδο Καυσίμων.
Απο την κίνηση φαίνετε οτι εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους της συνοικίας Πλατάνια, εδικά μετα το κλείσιμο της γέφυρας του Κρόκου, το άνοιγμα όμως ειναι οριακό θα έπρεπε να κοπεί και το διπλανό ώστε να ανοίξει σωστά ο δρόμος
Ακριβώς το δέντρο έχει κοπεί εδώ και καιρό, από τότε που καθαριστηκε όλος ο χώρος. Ο δρόμος στρώθηκε με άσφαλτο για τους πεζούς έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά οι κάτοικοι που μένουν στα πλατάνια για να πάνε στο κέντρο πρέπει να κάνουν ολόκληρο γύρω. Κόπηκε η πόλη στα δύο χωρίς να μεριμνήσει κανεις Θα μπορουσαν να στρώσουν άσφαλτο πίσω ακριβώς από τον οσε στον δρόμο που βγαίνει στις παλιές αποθήκες, έτσι δεν θα είχε μεγάλη κίνηση στην Μακρυγιάννη και όλοι θα ήταν μια χαρά. Αλλά το σκέφτηκε κανείς αυτό; Εμείς θα δίνουμε ιδέες και λύσεις; Καθόμαστε και μαλώνουμε μεταξύ μας, ποιος πρέπει να περάσει και από που… Μιλάμε για 600 μέτρα δρόμο που θα μπορούσε να στρωθεί με άσφαλτο και θα εξυπηρετούσε τους πολίτες από τα πλατάνια. Τώρα τους άφησαν στο έλεος του Θεού. Ούτε σε 3 μήνες δεν θα είναι έτοιμη η γέφυρα, όχι σε 3 εβδομάδες που είπαν. Όταν ανοίξουν τα σχολεία τι θα γίνει;
Τις τελευταιες μερες περνουσαν τα αμαξια απο το δρομο που κανανε για τους πεζους οχι για τα αυτοκινητα και κορναρανε να παμε παραδιπλα στο χαλικι οι οδηγοι.πολιτες τριτης κατηγοριας μας κανανε.σημερα που περασα κλεινουν το δρομο για αμαξια.πρεπει να το καταγγειλει καποιος για να το δει ο δημαρχος η οποιος ευθυνεται….θα τα πουμε στις εκλογες.
Ξαφνικά ολους σας έπιασε ο πονος για τα δέντρα τα σκυλιά τα πουλιά κ.α….αυτο το δένδρο εχει κοπεί εδώ κσι 4-5 μήνες γιατι το βγάζετε τωρα και οχι τότε γιατι απλά τώρα εξυπηρετη κάποιους που πεπερνάνε με τα αυτοκίνητα τους (και αν εσαι κακοψυχος το κανεις θεμα) απο εκει αφού η πόλη εχει κοπεί στα δυο…..κάνε υπομονή μόλις τελειώσει το έργο και θα ειναι φουλ στο πράσινο και στα δέντρα να πηγαινεις και να ξημερωβραδιαζεσε…..
Τωρα που το κλείσανε πιστεύω πως το ευχαριστηθηκες και αυριο πήγαινε στην εκκλησία να κανεις μεγαλο σταυρο…..η κακοψυχια σου δεν εχει όρια…..