Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Σ.Ε.Ε.ΕΝ. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος μελών της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Αχλάδας
Στα πλαίσια μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας προκειμένου να τηρούνται από την εταιρεία οι περιβαλλοντικοί όροι και οι κανόνες κατά τη διαδικασία των εξορύξεων, καθώς και για τη χρήση του κεντρικού δρόμου που συνδέει την Αχλάδα με τη Μελίτη και τον Σκοπό, συγκεντρώθηκαν άνθρωποι της εταιρείας για να προκαλέσουν φασαρία με αποτέλεσμα τη σύλληψη 5 μελών της Επιτροπής Αγώνα, ανάμεσα τους και τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Σωματείου (Τ.Ο.Σ.) του Σ.Ε.Ε.ΕΝ. με αυτόφωρη διαδικασία.
Εδώ γεννιούνται εύλογα ερωτηματικά για τους μηχανισμούς του κράτους και διάφορες υπηρεσίες που επιλέγουν τη λογική των ίσων αποστάσεων. Από τη μια μεριά είναι τα κέρδη της εταιρείας και από την άλλη οι κάτοικοι της Αχλάδας που δίνουν αγώνα επιβίωσης για να παραμείνουν στα σπίτια τους, να μην απαξιωθούν οι περιουσίες τους και να αποζημιωθεί με βάση την πραγματική αξία όλο το χωριό. Σε αυτό το δίλλημα όποιος επιλέγει τη λογική των ίσων αποστάσεων είναι σαν να κλείνει το μάτι στην εταιρεία εξόρυξης.
Το Σ.Ε.Ε.ΕΝ. απαιτεί να σταματήσει η επιχείρηση τρομοκράτησης της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Αχλάδας και κάθε δίωξη σε βάρος των μελών της Επιτροπής Αγώνα Αχλάδας.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
31/7/2026















































