Η χθεσινή δημοσίευση στα τοπικά ΜΜΕ του κυρίου Κωνσταντόπουλου με σαφείς αιχμές προς το πρόσωπό μου, με αναγκάζει να επανέλθω για την σύνδεση του δήμου Σερβίων και της ευρύτερης περιοχής με τον Ε65 στη θέση Αγιόφυλλο.
Πρέπει να διευκρινίσω ότι ο οδικός άξονας που προτείνω δεν είναι αυτοκινητόδρομος με τις προδιαγραφές εθνικού ή ευρωπαϊκού δικτύου.
Πρόκειται για ένα ασφαλή οδικό άξονα με δύο λωρίδες και τοπικά σε κάποιες ανωφέρειες με τρίτη λωρίδα.
Το κόστος κατασκευής αυτού του οδικού άξονα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2,5 έως 3,0 εκατομμύρια/χιλιόμετρο.
Η χιλιομετρική απόσταση Σέρβια έως Αγιόφυλλο μέσω φράγματος Ρυμνίου, Φρούριο, Ελάτη, Παλιουριά, Αγιόφυλλο είναι 70χιλιόμετρα.
Κόστος κατασκευής = 70*3,0 =210 εκατομμύρια.
Η πρόταση για τον οδικό άξονα ΚΟΖΑΝΗ – ΡΥΜΝΙΟ – ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΛΑΡΙΣΑ είναι πρόταση για κλειστό αυτοκινητόδρομο 4 λωρίδων με βοηθητικούς δρόμους ένθεν και ένθεν.
Το κόστος κατασκευής αυτού του οδικού άξονα, ειδικά σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές αγγίζει τα 20 εκατομμύρια/χιλιόμετρο.
Η χιλιομετρική απόσταση ΚΟΖΑΝΗ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΛΑΡΙΣΑ είναι 120 χιλιόμετρα
Κόστος κατασκευής = 120*20 = 2,4δις.
Πιστεύει κανείς ότι το ελληνικό δημόσιο θα δαπανήσει αυτά τα χρήματα για τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, όταν τον ζητούν ελάχιστοι;
Τον ζητά η Καστοριά η οποία έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια στον Ε65; Όχι βέβαια.
Τον ζητούν τα Γρεβενά; Θα ήταν αστείο να τον ζητήσουν.
Τον ζητά η Φλώρινα; Όχι βέβαια.
Γιατί λοιπόν το ελληνικό δημόσιο να διαθέσει το υπέρογκο ποσό των 2,4δις όταν υπάρχει διέξοδος προς τον Ε65 (σύμφωνα με την πρότασή μου) με υποπολλαπλάσιο κόστος;
Ποια είναι η χρησιμότητα της σύνδεσης με τον Ε65;
- Ασφαλής οδικός άξονας.
- Ανάδειξη της ιστορικότητας της Αιανής, του αρχαιολογικού της πλούτου και του αρχαιολογικού της μουσείου.
- Ανάδειξη της περιοχής Σερβίων (λίμνη, Νεράϊδα, Καστροπολιτεία).
- Ανάδειξη του φυσικού πλούτου του Βελβεντού.
- Ανάδειξη της περιοχής των Καμβουνίων (Μπουχάρια, Λατομεία μαρμάρου Τρανοβάλτου, Μονή Ζιδανίου, Γεωπάρκο Ελάτης, Βουνάσα Δεσκάτης και Ελάτης, Μονή Ζάβορδας)
Όλες αυτές οι περιοχές, τοπόσημα, μνημεία είναι γνωστά σε ελάχιστους.
Συμπερασματικά ντο χαμηλό κόστος κατασκευής αυτού του οδικού άξονα σύνδεσης με τον Ε65 αλλά το βασικότερο το οποίο είναι η χρησιμότητά του, κάνει την πραγματοποίηση του έργου πραγματικά εφικτή.
Τώρα αυτά τα σχόλια περί σοβαρότητας, προσωπικών στρατηγικών και ηττοπάθειας τα επιστρέφω στον συντάκτη τους.
Αρκετά.
Αρκετά όμως.
Έως εδώ.
Σέρβια 12/08/2026
Μίμης (Δημήτρης) Ζάκης














































ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ
ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΖΑΝΗ
ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ
ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ
Αυτά ξεχασατε να τα γράψετε;
2 ΔΙΣ θα κοστίσει με τιμές Ελλάδας. Με τιμές Ελβετίας ή Ιταλίας θα κοστίσει λιγότερο.
Το ΑΕΠ των δυο περιοχών θα ανέβει κατακόρυφα. Ο τουρισμός επίσης.
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΤΟ ΘΑΒΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ.
Αλίμονο !!! Να πετάξουμε μερικά εκατομμύρια για να πηγαίνουν στην καθημερινά στην Λάρισα το πολύ 2 Σερβιωτες και 1 Βελβεντινος . Όσο για τον τουρισμό , τι ακριβώς να ρθει να δει ο τουρίστας στα Σέρβια και το Βελβεντό ? Την Λαβανιτσα και το Παλιογρατσανο ?
Εσείς κύριε νοιάζεστε για τους βόρειους γείτονες μας τους Σκοπιανούς η για κάποιον άλλο προσωπικό λόγο – συμφέρον ;;;
τι δουλεια εχουμε στη Λάρισα!!!!!!!!!
Δήμαρχος δεν γίνεσαι , ούτε καν υποψήφιος , μια φορά έκανε το λάθος το ΚΚΕ .
κ. Ζάκη, οι δικές σας ονειρώξεις δεν χρειάζεται να ζαλίζουν τους υπόλοιπους. Αν έχετε θέμα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, τώρα που είναι Δρκαπενταύγουστος καθήστε να τσ συζητήσετε οι δυο σας. Χωρίς να μας ζαλίζετε με όνειρα θερινής νυκτός.
Η πρόταση κλειστού αυτοκινητόδρομου στο Κοζάνη Λάρισα έχει αποκλειστεί εδώ και χρόνια…..οι κυκλοφοριακοι φορτοι δεν δικαιολογούν επ ουδενί τέτοιο άξονα….. πόσο μάλλον με τον Ε65 σε λειτουργία.
Οπότε ξανακάνε τους υπολογισμούς για να μην είναι καθοδηγούμενο το αποτέλεσμα
Πόσοι Σερβιώτες και πόσοι Βελβεντινοί πάνε καθημερινά στην Λάρισα;ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.Πόσοι Σερβιώτες και πόσοι Βελβεντινοί πάνε καθημερινά προς Κοζάνη και Θεσσαλονίκη;ΠΟΛΛΟΙ.Τόσα χρόνια ο δρόμος Κοζάνης -Σερβίων ίδιος με μερικές βελτιώσεις,δεν παύει όμως νάναι επικίνδυνος, γεμάτος από κανδήλια.Τί. έκαναν οι εκάστοτε Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες,Βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί;ΤΙΠΟΤΑ.Αξιοι της μοίρας μας.