Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026 ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός & Αθλητικός Σύλλογος Πενταβρύσου «Ο Διγενής», στην πλατεία του χωριού.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του χορευτικού τμήματος του συλλόγου, καθώς και χορευτικών τμημάτων από τη γύρω περιοχή.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους Κώστα Κυριακίδη και Γιάννη Κατωτοικίδη στο τραγούδι και τον Τριαντάφυλλο Ταρατσίδη στη λύρα. Συμμετέχουν επίσης οι Παναγιώτης Ζουρνατσίδης στο κλαρίνο, Πολυχρόνης Σταματίδης στα ντραμς, Θεόδωρος Γρηγοριάδης στο αγγείο και Παναγιώτης Τσενεβεζίδης στο αρμόνιο.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

















































