kozan.gr: Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας ανέθεσε σε δικηγόρο, με αμοιβή 4.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), να συντάξει νομική γνωμοδότηση για το ποιος, εκτός από τους Φορείς του δημοσίου ή τους ΟΤΑ, μπορεί να καθίσταται φορέας υλοποίησης δράσεων που χρηματοδοτούνται από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης (ΕΑΠ) – Γιατί, η Περιφέρεια, δεν έθεσε απευθείας το ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή στο αρμόδιο Υπουργείο;

9 Νοεμβρίου 2017
17:37

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας ανέθεσε σε δικηγόρο, εξ Αθηνών, με αμοιβή 4.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), να συντάξει νομική γνωμοδότηση για το ποιος/οι, εκτός από τους Φορείς του δημοσίου ή τους ΟΤΑ, μπορεί να καθίσταται φορέας υλοποίησης δράσεων που χρηματοδοτούνται από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης (ΕΑΠ), στο πλαίσιο περαιτέρω διερεύνησης και ερμηνείας του νόμου (Υπουργικής Απόφασης), μετά τις διαφωνίες και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από την υπόθεση για το φάκελο του έργου της «Συντήρησης Παιδόπολης Αγίας Όλγας» στη Φλώρινα. Η συγκεκριμένη απόφαση, για την ανάθεση σε δικηγόρο, “πέρασε” από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, στην τελευταία συνεδρίαση, την περασμένη Τρίτη και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά από τα μέλη της αντιπολίτευσης. Ο Δ. Σαββόπουλος, μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης στην Οικονομική Επιτροπή, ζήτησε να πληροφορηθεί με ποιο σκεπτικό και με ποια η έννοια δίνεται η συγκεκριμένη υπόθεση σε δικηγόρο, απλά για να γνωμοδοτήσει, επί του θέματος, όταν θα μπορούσε να υπάρξει σαφή και  -εκ του πρακτέου – ξεκάθαρη απάντηση (και όχι γνωμοδότηση), από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή το αρμόδιο Υπουργείο. Επιπλέον, στην εισήγηση, για το ίδιο θέμα, προς την Οικονομική Επιτροπή, αναφέρεται: “Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας αποφασίστηκε η σύνταξη Νομικής Γνωμοδότησης για το θεσμικό πλαίσιο υλοποίηση του ΕΑΠ 2012-12016….”, γεγονός που διαψεύδουν, στο kozan.gr, μέλη της μείζονος κι ελάσσονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, σημειώνοντας κατηγορηματικά πως ουδέποτε πάρθηκε τέτοια απόφαση για ανάθεση σε δικηγόρο, αλλά απόφαση για διερεύνηση, του εν λόγω θέματος, αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Πολιτείας.

kozan.gr

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.