Σας περιμένουμε όλες και όλους σε ένα γεμάτο πενθήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων με τίτλο «Τροχιά 26», οι οποίες ξεκινούν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, με στόχο να αποτελέσουν έναν ζωντανό χώρο συνάντησης, συνεργασίας και έκφρασης, στο πλαίσιο των φετινών 44ων Λασσανείων. Επισημαίνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις της Τροχιάς του Δήμου Κοζάνης είναι στην περιοχή του ΟΣΕ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:
02.09.2026/21:00
12ος Πίθηκος
Ο 12ος Πίθηκος είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής hip-hop με 20 χρόνια πορείας στο εγχώριο rapgame.
03.09.2026/έναρξη από 19:00
19:00/Καλλιτεχνικά Εργαστήρια Δήμου Κοζάνης (Εικαστικό Εργαστήρι, Εργαστήρι Κοσμήματος, Φωτογραφικό Εργαστήρι).
Το Τμήμα Ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου θα συμμετέχει με ένα διαδραστικό εργαστήρι με θέμα “Τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ στον ΟΣΕ”.
Το Φωτογραφικό Εργαστήρι θα προβάλει τις φωτογραφίες της πρόσφατης έκθεσης των μαθητών του με τίτλο New Normal (Νέα Κανονικότητα).
Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης – Τμήμα Κοσμήματος διοργανώνει ένα δωρεάν εργαστήριο χειροποίητου κοσμήματος.
*Για συμμετοχή στο Εργαστήρι Κοσμήματος δηλώστε στο https://docs.google.com/forms/d/1PsznxaqINEV64etkYSKVPxJuZkUQ-njgyAD3GPUtwkM/viewform?pli=1&sharingaction=ownershiptransfer&ts=6a900b15&pli=1&edit_requested=true
20:00/Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα»
20:30/Νεανικές Ομάδες Σύγχρονου Χορού «Las Divinas»
21:00/Μουσικά Γκρουπάκια: «Μικρές Νοθείες», «Groove Utopians».
04.09.2026/έναρξη από 17:45
17:45/Εργαστήριο Δραματοθεραπείας «Ενσωματώνοντας την Τέχνη στην Ψυχοθεραπεία». Συντονίστρια Κάντα Μάγδα – Ψυχολόγος/Δραματοθεραπεύτρια.
*Για συμμετοχή στο Εργαστήριο Δραματοθεραπείας δηλώστε στο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJRowbEKWUgR9znwzwEGSHodaPuJriU8xXJBlHE6kh_JdUyw/viewform
19:00/Εργαστήριο Graffiti
Με τον Γιώργο Μαυρόπουλο. Μια εξαιρετικά διασκεδαστική εκδήλωση όπου θα μάθετε απίθανες τεχνικές βαφής με σπρέι (και όχι μόνο) και πώς να δημιουργήσετε το δικό σας αριστούργημα street art.
21:00/Μουσικά Γκρουπάκια: «Rock Saxion», «Ομάδα Παραστάσεων».
05.09.2026/έναρξη από 19:00
19:00/«Μιξ, Μαξ, Μεξ»
Πώς μπορείς να κατεβάσεις ένα γάτο από μία ψηλή καστανιά; Μήπως ξέρει κανείς το τηλέφωνο της πυροσβεστικής; Τι είναι φιλία; Βοήθεια; Φροντίδα; Έχει ακούσει κανείς κάτι για την αναπηρία; Αυτά θα ανακαλύψουμε στην ΤΡΟΧΙΑ 26 των 44ων Λασσανείων. Μέσα από μια διαδικασία εξοικείωσης παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με την αναπηρία, που δημιουργήθηκε το 2019 από το Παιδιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης «Κιβωτός» στον Άργιλο Κοζάνης. Βασισμένο στο βιβλίο του Χιλιανού συγγραφέα Λουίς Σεπούλβεδα, χρησιμοποιεί την αφήγηση, την εικονογράφηση μέσω τοιχογραφιών και την περιπατητική πρακτική για να φέρει τα παιδιά, αλλά και μεγαλύτερους, κοντά σε έννοιες όπως η φιλία, η βοήθεια και η διαφορετικότητα. Από το 2019 έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα πολλά σχολεία του Νομού Κοζάνης, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και δύο ανοιχτές περιηγήσεις για το κοινό.
20:00/Stand Up Comedy, Θέατρο ΠΑΡΕΑ «Γέλιο Service» Κείμενα: Δώρα Σιαλβέρα- Κώστας Καρανάτσιος, Παίζουν: Κώστας Καρανάτσιος, Νίκη Πλιάκη, Δώρα Σιαλβέρα, Δημήτρης Συνδουκάς.
21:00/Μουσικά Γκρουπάκια: «Άφαντοι», «Μηδέν Άγαν», «Τάγμα 5», «Reverie», «Chasers», «Thirsdays».
06.09.2026/έναρξη από 19:00
19:00/Colour Fest
Μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη χρώμα, ρυθμό και ατελείωτη διασκέδαση. Ένας πολύχρωμος καμβάς έκφρασης και χαράς, όπου μικροί και μεγάλοι ζουν μια ανεπανάληπτη στιγμή συλλογικής ευφορίας. Η ταυτόχρονη ρίψη των χρωμάτων δημιουργεί ένα μαγευτικό οπτικό υπερθέαμα. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει: Πίστα Ολυμπιακής Τοξοβολίας, Φουσκωτό Τοίχο Αναρρίχησης, Αθλοπαιδιές & Παιχνίδια (τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομίες), 3D Κάστρο από ανακυκλώσιμα υλικά, Ζωγραφική Προσώπου, Εργαστήριο Κονκάρδας, Εργαστήριο Χειροτεχνίας.
21:00/Djs Party
Γραφείο Τύπου
Δήμου Κοζάνης






















































