kozan.gr: Συνάντηση Μητσοτάκη με Φασίδη και Σπανοδημητρίου – Στο επίκεντρο Πτολεμαΐδα 5, θέσεις εργασίας και ενεργειακή ασφάλεια (Φωτογραφία)

28 Αυγούστου 2026
17:55

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν, το μεσημέρι της Παρασκευής 28/8, σε γραφείο στο νοσοκομείο Κοζάνης, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γιάννης Φασίδης, και ο γραμματέας του Σωματείου, Γιάννης Σπανοδημητρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην περιοχή. Στη συζήτηση τέθηκαν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και συνολικά τη Δυτική Μακεδονία, με αιχμή την πορεία της απολιγνιτοποίησης, το μέλλον της Πτολεμαΐδας 5, τις νέες επενδύσεις και, κυρίως, τις θέσεις εργασίας της επόμενης ημέρας. Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου», Γιάννης Φασίδης, έθεσε στον Πρωθυπουργό το ζήτημα της παράτασης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, με ιδιαίτερη αναφορά στην Πτολεμαΐδα 5, υποστηρίζοντας ότι η διατήρησή της σε λειτουργία είναι σημαντική και για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και τέλος τι πρόκειται να γίνει με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και των εργολαβιών. Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας με λιγνίτη δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα για τη ΔΕΗ. Ωστόσο, φέρεται να μην απέκλεισε πλήρως το ενδεχόμενο κάποιας παράτασης.

Όταν ο Γιάννης Φασίδης σχολίασε ότι με αυτόν τον τρόπο «αφήνετε ένα παραθυράκι», ο Πρωθυπουργός φέρεται να απάντησε ότι το θέμα θα ξανασυζητηθεί, χωρίς πάντως να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση. Από την πλευρά του, ο γραμματέας του «Σπάρτακου», Γιάννης Σπανοδημητρίου, έθεσε στον Πρωθυπουργό μια σειρά συγκεκριμένων ερωτημάτων για την επόμενη ημέρα της περιοχής: ποιες επενδύσεις πρόκειται να υλοποιηθούν κι ότι αυτές πρέπει να γίνουν το συντομότερο, πόσες νέες και σταθερές θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ποιος είναι τελικά ο σχεδιασμός για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Στο ζήτημα της απασχόλησης, ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέλαβε ότι οι θέσεις εργασίας που χάνονται θα πρέπει να αντικατασταθούν από νέες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτές δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν όλες στον ενεργειακό τομέα.

kozan.gr

13 σχόλια

  • Και μόνο το γεγονός ότι φτάσατε μέχρι τον πρωθυπουργό της χώρας για να θέσετε τα ζητήματα που απασχολούν ένα μεγάλο τμήμα εργαζομένων αυτής της περιοχής, δείχνει την διαφορά από ότι πέρασε μέχρι σήμερα από τον συνδικαλισμό της ΔΕΗ!

  • Δείξε μου πως ένας δεξιός ΝΔούλης δεν μπορεί να κρυφτεί, ούτε καν για τους τύπους.
    Δες τον πρώτο αριστερά στη φώτο.

  • Πραγματικά σας βγάζω το καπέλο και τούς δύο, καταφέρατε να φτάσετε στον Μητσοτάκη ενώ οι άλλοι έμειναν με την στείρα αντιπολίτευση!!

  • Για αυτό απ έξω δήθεν για διαμαρτυρια ήσασταν μόνο 20, γιατί οι συνδικαλιστές έχουν ξεφτιλισει την έννοια του αγώνα. Για εσας όλα είναι αλισβερίσι.

  • Άρε Φασιδη είπες θα φτάσεις μέχρι τον Μητσοτάκη και το έκανες.
    Αξίζετε πολλά συγχαρητήρια και εσύ και ο Σπανοδημητριου!!

  • Όταν ο πρόεδρός και γραμματέας ειχαν συνάντηση και έθεσαν τα προβλήματα του τόπου στον πρωθυπουργό εύγε και μπράβο η άλλη τοπική φορείς τη κάνουν χαρταετό πετάνε.

  • Γιαννάκη άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!!!! Σε γραφείο του Νοσοκομείου ……εδώ γελάμε τζάμπα μάγκες!!!!! Το γέλιο του Γραμματέα τα λέει όλα…..Μετά πάτε και για καφέ στον πεζόδρομο να τα πείτε καλύτερα…….. Ας σας κρίνει ο κόσμος και οι Εργαζόμενοι.

  • Ώπα! Τι έγινε; Μετά το ντόρο της τροπολογίας Κουκουλόπουλου θυμήθηκε ο Κούλης την παράταση ξαφνικά; Ναααα τους έχει πάει πριν τις κάλπες, καταλαβαίνουν ότι η συντριβή τους έρχεται.
    ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟΚ https://pasok.gr/p-koukoulopoulos-pros-k-mitsotaki-apodexteite-tin-tropologia-mou-gia-paratasi-ton-lignitikon-monadon/

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθύντρια σύνταξης: Μαρτινιανή Ώττα
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.