Σχεδόν στο 100% έχει φτάσει πλέον η ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου στο Κολυμβητήριο Κοζάνης, με τις σημερινές εικόνες από το εσωτερικό του να αποτυπώνουν για πρώτη φορά σε τόσο προχωρημένο στάδιο την εικόνα των εγκαταστάσεων.
Το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε στο χώρο του Κολυμβητηρίου Κοζάνης και καταγράψαμε εικόνες από τις δύο πισίνες, τις κερκίδες, τα αποδυτήρια, το λεβητοστάσιο, τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τους βοηθητικούς χώρους.
Στη μεγάλη πισίνα έχουν ήδη τοποθετηθεί οι βατήρες, ενώ έχουν τοποθετηθεί και τα καθίσματα στις κερκίδες. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες εργασίες στην οροφή, ενώ αντίστοιχα προχωρημένη είναι η εικόνα και στη μικρή πισίνα.
Στα αποδυτήρια έχουν τοποθετηθεί οι πόρτες και ο απαραίτητος εξοπλισμός, ενώ απομένουν ορισμένες επιπλέον παρεμβάσεις που ζητήθηκαν στο πλαίσιο των ελέγχων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται εργασίες που αφορούν τον εξαερισμό, καθώς και πρόσθετες παρεμβάσεις που σχετίζονται με τις απαιτήσεις πυρασφάλειας.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δουλειά που έχει γίνει στο κάτω μέρος του κολυμβητηρίου, όπου βρίσκεται ουσιαστικά η «καρδιά» της εγκατάστασης. Στο λεβητοστάσιο έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος ηλεκτρομηχανολογικός και υδραυλικός εξοπλισμός, οι εναλλάκτες και οι σωληνώσεις που θα εξυπηρετούν τη θέρμανση του νερού και τη λειτουργία των δύο πισινών.
Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελευταίες συνδέσεις και οι εργασίες που αφορούν τα συστήματα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, ενώ διαμορφώνεται και η κεντρική είσοδος του κολυμβητηρίου.
Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, το φυσικό αντικείμενο του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως έως το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς πλέον απομένουν μόνο επιμέρους εργασίες και τεχνικές λεπτομέρειες.
Ο στόχος παραμένει το Κολυμβητήριο Κοζάνης να τεθεί σε λειτουργία έως τα μέσα Οκτωβρίου. Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί και από την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ελέγχων και εγκρίσεων, μεταξύ άλλων από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και την Πυροσβεστική.




















































