Με διαφορετική εικόνα ως προς τα εκπαιδευτικά κενά ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στην Π.Ε. Κοζάνης, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο kozan.gr οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μία ημέρα πριν από το πρώτο κουδούνι. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, ανέφερε ότι στη γενική εκπαίδευση δεν υπάρχουν κενά και τα σχολεία είναι πλήρως στελεχωμένα, τόσο για το πρωινό υποχρεωτικό όσο και για το ολοήμερο πρόγραμμα. «Στη γενική εκπαίδευση δεν υπάρχουν κενά. Τα σχολεία είναι πλήρως στελεχωμένα. Άρα μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα και στο πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα και στο ολοήμερο προαιρετικό πρόγραμμα των σχολείων», σημείωσε.
Από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η αρμόδια Διευθύντρια ανέφερε ότι ο προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι και οι βασικές τοποθετήσεις προσωπικού είχαν ολοκληρωθεί ήδη από τις 13 Αυγούστου. Στη συνέχεια προσλήφθηκαν περίπου 25 αναπληρωτές Γενικής Παιδείας, πέραν εκείνων της Ειδικής Αγωγής, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ανάγκες.
«Έχουμε αρκετά κενά, περί τους 20-25 εκπαιδευτικούς, τους οποίους έχουμε καταχωρήσει στις πλατφόρμες, έτσι ώστε η Πολιτεία στη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών να μας καλύψει και αυτές τις ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.














































