Ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Γιάννης Κετεκίδης, αναδεικνύει το έργο του Νεφρολογικού Τμήματος στην προετοιμασία ασθενών για μεταμόσχευση νεφρού. Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, μέσα στα τελευταία επτά χρόνια επτά ασθενείς του Τμήματος υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρού στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με την πιο πρόσφατη μεταμόσχευση να πραγματοποιείται την περασμένη εβδομάδα.
Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί Προμεταμοσχευτικό Ιατρείο, ενώ έχει ολοκληρωθεί και κατατεθεί ο προμεταμοσχευτικός έλεγχος για ακόμη δέκα ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται στην Εθνική Λίστα Αναμονής του ΕΟΜ.
Ο Γ. Κετεκίδης υπογραμμίζει επίσης τη στενή συνεργασία του Νεφρολογικού Τμήματος με το Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, ευχαριστώντας τους γιατρούς και συνολικά την ομάδα του Κέντρου για την επιστημονική υποστήριξη και τη συνεργασία.














































