kozan.gr: Από τα 13 του στο μεροκάματο – Ο Σάκης Καγκελάρης θυμάται, γελά και μιλά για την Κοζάνη που άλλαξε (Βίντεο)

21 Σεπτεμβρίου 2026
22:11
Κανένα σχόλιο

Μια διαφορετική συζήτηση, με έναν άνθρωπο που πολλοί Κοζανίτες γνωρίζουν μέσα από την πολυετή παρουσία του στην εστίαση, φιλοξενεί το kozan.gr, στην έναρξη του νέου κύκλου εκπομπών που τόσο αγαπήσατε. Ο Αθανάσιος (Σάκης) Καγκελάρης δεν είναι θεσμικός, ούτε ένα πρόσωπο που συνηθίζει να βρίσκεται μπροστά στις κάμερες. Είναι όμως ένας άνθρωπος που έχει τη δική του ιστορία να αφηγηθεί. Μια ιστορία που ξεκινά από πολύ νωρίς, στα 13 του χρόνια, όταν έκανε το πρώτο του μεροκάματο στο καφενείο του Ζορμπά, πίσω από το Δημαρχείο Κοζάνης. Από εκείνη την πρώτη μυρωδιά του καφέ που, όπως λέει, δεν ξέχασε ποτέ, μέχρι τα δικά του καταστήματα, το «Οινοποιόν», τις αμέτρητες παρέες που πέρασαν από τα τραπέζια του, τα πειράγματα και τις ατάκες που έγιναν μέρος της ταυτότητας των μαγαζιών του, ο Σάκης Καγκελάρης ξετυλίγει σχεδόν τρεισήμισι δεκαετίες δουλειάς και καθημερινότητας στην Κοζάνη. Μιλά ακόμη για τη δύσκολη στιγμή που ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να αφήσει το μαγαζί του, αλλά και για την επιστροφή του στον παλιό χώρο, που περιγράφει με μια φράση: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα». Και μέσα από τη δική του διαδρομή μιλά για κάτι ευρύτερο, την Κοζάνη που άλλαξε, για τον κόσμο που, όπως λέει, έχασε το χαμόγελό του, για την ανεργία και την οικονομική πίεση, για τη σημερινή εστίαση, τη νέα γενιά και τη διαφορετική σχέση της με την εργασία. Κυρίως, όμως, μιλά για αυτό που γνωρίζει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Το μεροκάματο! Κι όταν στο τέλος της συζήτησης καλείται να δώσει μια συμβουλή σ’ ένα 13χρονο παιδί που ξεκινά σήμερα να δουλεύει, η απάντησή του συμπυκνώνει ίσως ολόκληρη τη δική του διαδρομή: «Να είναι τίμιο πάντα, να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει και να μη φοβάται τη δουλειά. Αν έχει αυτά, δεν θα χαθεί ποτέ». Σήμερα συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά στο μεροκάματο, αυτή τη φορά ως διανομέας, παραμένοντας με τον δικό του τρόπο μέσα στους δρόμους και στην καθημερινότητα της Κοζάνης.

Το «Α.Π.» που έκανε τους πελάτες να χάνουν το χρώμα τους –  Ο Σάκης Καγκελάρης θυμάται το «κόλπο» με τους λογαριασμούς που έκανε τους πελάτες να παγώνουν – Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα

 

Το «Αύριο όλα κερασμένα» – Η περίφημη επιγραφή και το κέρασμα που δεν ερχόταν ποτέ – Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα

 

Παρακολουθήστε ΟΛΗ τη συνέντευξη από την αρχή

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθύντρια σύνταξης: Μαρτινιανή Ώττα
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.