Σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας μετατράπηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου η οδός Μακεδονομάχων, στο κέντρο της Κοζάνης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ραντεβού στη Μακεδονομάχων».
Ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης έκλεισε για τα αυτοκίνητα και παραδόθηκε στους πεζούς, φιλοξενώντας μουσική, χορό, υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, διαδραστικές δραστηριότητες και δράσεις ενημέρωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 18:00, με τη Συνωμοσία Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης να δίνει τον μουσικό ρυθμό, ενώ το CluBE – Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας έφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την «Πόλη των 15 λεπτών», το περπάτημα, τις εναλλακτικές μετακινήσεις και τις δυνατότητες αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.
Παράλληλα, η Παρέμβαση παρουσίασε την υπαίθρια φωτογραφική έκθεση «Εικόνες ενός τόπου που αλλάζει», ενώ το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε με σημείο ενημέρωσης για τους νέους φοιτητές και τη φοιτητική καθημερινότητα.
Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν επίσης το διαδραστικό παιχνίδι γνωριμίας Human Bingo από τη Go Alive, καθώς και ενημερωτικές δράσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη ΔΙΑΔΥΜΑ, τη Γέφυρα Ζωής και το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης, το οποίο παρουσίασε τις δυνατότητες της τηλεματικής.
Η βραδιά συνεχίστηκε στις 20:00 με χορευτική επίδειξη από το Γυμναστήριο Sandra, ενώ από τις 20:30 το ενδιαφέρον στράφηκε στη μουσική και στο καλωσόρισμα των πρωτοετών φοιτητών, με DJ και ένα υπαίθριο πάρτι στο κέντρο της πόλης.
Στη δράση συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, με τα καταστήματα της περιοχής να εντάσσονται στο εορταστικό κλίμα μέσα από κεράσματα και ειδικές προσφορές.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου UVAR4US, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κοζάνης, το CluBE, τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Παρέμβαση, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και συλλόγων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Επιμελητηρίου Κοζάνης.









































































Μιλάτε για δραστηριότητα/εκδήλωση του εμπορικού συλλόγου για ολόκληρη την οδό Μακεδονομάχων ή για συγκεκριμένο εύρος μέτρων ανάμεσα από συγκεκριμένα μαγαζιά στην οδό????,….γιατί από τις φωτογραφίες που βλέπουμε….μάλλον το δεύτερο συνέβη!!!! Τρομερή εντύπωση προκαλεί η προχειρότητα που μαστίζει την Κοζάνη σε όλα τα επίπεδα!!!!!
Ε,και?Σιγά τα ωά!!!Χωρίς έμπνευση.
Την επόμενη φορά να πάτε στη Βενιζέλου να βγάλετε φωτό και να χορέψετε έξω από τα κουφάρια που κάποτε ήταν μαγαζια
Που πουλούσαν μπιχλιμπίδια…
Κουλτουριαροβλακειες δίχως νόημα και ουσία καμία αξία ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.
Μπράβο σε όλους και σε όλες!!!εκδηλώσεις αγάπης, ζωντάνιας…Δήμαρχε, συνέχισε να βοηθάς τον τόπο σου!!!Γιατί εάν δεν ήταν ο Δήμος Κοζάνης με τους άριστους συνεργάτες,τίποτα δεν θα γινόταν!!!
μεγαλυτερη βλακεια δεν ειχατε …πεταμενα λεφτα
Αν δεν βάλετε χορεύτριες δεν ερχομαι 🤣🤣🧚🧚