Απάντηση Ματιάκη στις αντιδράσεις για την τηλεθέρμανση: «Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου για την εναλλακτική θέρμανση – Δεν είπα να αντικαταστήσουμε την τηλεθέρμανση – Μίλησα για εναλλακτική λύση μόνο σε περίπτωση ανάγκης»

21 Οκτωβρίου 2026
12:11
Κανένα σχόλιο

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια προσπάθεια από ορισμένους να παρερμηνεύσουν τις δηλώσεις που έκανα πρόσφατα σχετικά με το θέμα της θέρμανσης στο Δήμο Κοζάνης.

Για να λήξει αυτή η παρεξήγηση θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την Προεδρία του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου μας Γιάννη Κοκκαλιάρη και σε στενή συνεργασία με τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Επιχείρησης, δίνουμε ένα συνεχή αγώνα έτσι ώστε το σύστημα της τηλεθέρμανσης Κοζάνης να λειτουργεί αποτελεσματικά και να θερμαίνει όλους τους χρήστες του, όπου και αν κατοικούν.

Προβλήματα, φυσικά, υπάρχουν, όπως υπήρχαν πάντα, τα οποία προσπαθούμε να λύνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Πολλές φορές, όμως, είμαστε αντιμέτωποι και με αστάθμητους παράγοντες, ενώ από φέτος υποχρεωθήκαμε λόγω της απολιγνιτοποίησης ν’ αλλάξουμε τρόπο παραγωγής θερμικής ενέργειας, κάτι που μας έφερε αντιμέτωπους με μια σειρά τεχνικά ζητήματα, τα οποία πάντοτε παρουσιάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ζητήματα που λύνονται άμεσα.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το σύστημα τηλεθέρμανσης εκτείνεται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα, έχει κατασκευαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πριν 34 χρόνια, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, ενώ έχουμε, δυστυχώς, και τις ζημιές που προκαλούν τρίτοι, όπως, για παράδειγμα, τα έργα για τις οπτικές ίνες.

Σε κάθε περίπτωση και όπου εμφανίζεται η οποιαδήποτε ζημιά ή βλάβη η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σπεύδει αμέσως να τη διορθώσει, χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους απευθυνόμενους στους συνδημότες μας είπα πως ίσως θα έπρεπε όλοι μας να διαθέτουμε κάποια εναλλακτική πηγή θέρμανσης, όχι για να αντικαταστήσουμε την τηλεθέρμανση, αλλά για να τη χρησιμοποιήσουμε μονό και εφόσον παραστεί ανάγκη και για λίγες ώρες.

Η τηλεθέρμανση της Κοζάνης όχι απλώς θα συνεχίσει να λειτουργεί αλλά θα κάνουμε μέρα νύχτα ό,τι χρειάζεται για να βελτιώνεται συνεχώς, έτσι ώστε όλοι οι συνδημότες μας να μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Και να το κάνουν με την ίδια πάντα τιμή, χωρίς να φοβούνται ή να νοιάζονται πως θ’ αυξηθεί το κόστος της τηλεθέρμανσης Κοζάνης.

Παναγιώτης Ματιάκης

Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ταυτότητα Ιστοσελίδας:
Σαμαράς Αριστείδης – Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 048114711  ΔΟΥ: Kοζάνης
Δ/νση Έδρας: Ιπποκράτους 1, Κοζάνη, ΤΚ:50100
Αριθμός ΓΕΜΗ: 011523836000
Email: [email protected]
Τηλ: 2461502102 & 6945651705
Ιδιοκτήτης, Νόμιμος εκπρόσωπος, Διευθυντής, Διαχειριστής και δικαιούχος του domain name kozan.gr: Σαμαράς Αριστείδης
Διευθύντρια σύνταξης: Μαρτινιανή Ώττα
Η ιστοσελίδα kozan.gr συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.