Το νέο κτήριο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, από αέρος (Φωτογραφία)

25 Νοεμβρίου 2017
06:44

Το νέο κτήριο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, από αέρος. Η φωτογραφία είναι του Χρήστου Μεταξά.

 

 

41 σχόλια

  • Σαν μπισκότο που το μισοδαγκωσε ο σκύλος φαίνεται …!!!! Απορώ ποιος ενέκρινε από το Δήμο τέτοιο αρχιτεκτονικό έκτρωμα!! Αγγίζει τα όρια του τρομακτικού!! Τελικά σ αυτή την πόλη η ομορφιά πέθανε νωρίς….

  • Η κιβωτός του Νώε στην σύγχρονη έκδοση της Είναι κρίμα δίπλα σε ένα πανέμορφο πάρκο και πνεύμονα πρασίνου να έχει σχεδιαστεί αυτό το έκτρωμα μπετου Σε κάποια άλλο σημείο της πόλης ίσως κάπως να μπορούσε να προσαρμοστεί φυσικά με έναν διαφορετικό αρχιτεκτονικο σχεδιασμό

  • ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΣ ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥΣ!!!
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Η ΚΟΖΑΝΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ?
    ΤΙ ΕΚΤΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

  • Το πιο ασχημο κτηριο της πολης!
    Κριμα που προοριζεται για να στεγασει την ψυχη της!
    Οι επομενες γενιες θα εχουν να λενε πως η ηθικη παρακμη της περιοδου που διανυουμε,καταγραφηκε και στα αρχιτεκτονικα σχεδια των κρατικοδιαιτων αρχιτεκτονων!
    Ειναι εντυπωσιακο πως τοσοι ανθρωποι επετρεψαν να γινει αυτο το εξαμβλωμα!

  • Αρχιτεκτονικά είναι κόσμημα. Το πρόβλημα βρίσκεται στο μικρο οικόπεδο που δε βοηθά την ανάδειξη του. Αν ήταν σε ενα γήπεδο 10.000 τμ, τότε θα μπορούσαμε να το απολαύσουμε σε όλες τις προοπτικές του.

    Αν τολμούσε η δημοτική αρχή να απαλλοτριώσει τα γειτονικά τετράγωνα (αδύνατο λόγω κόστους) και ενοποιούσε το πάρκο, το ΔΑΚ και το οικόπεδο του Α’ΣΣ, τότε η περιοχή και ολόκληρη η πόλη θα ανέβαινε πολλά επίπεδα ως προς τη διαχείριση του δημόσιου χώρου και της αρχιτεκτονικής.

    Όσοι μίζεροι διαμαρτύρονται, προφανώς κατοικούν πέριξ και θα το ήθελαν άχτιστο για να απολαμβάνουν την άπλα και τη θέα..

    Πάντως, ακόμη κι αν μας έφτιαχναν το “Σταύρος Νιάρχιος” πάλι έκτρωμα θα το χαρακτήριζαν οι συνήθεις μίζεροι του μπρε – μπρε…

    • Εσυ που εισαι τοσο νοημων , τοσο large και τοσο καλογουστος γκρεμισε τι δικο σου οικημα και δωσε εσυ αερα στα περιξ φιλοσοφε αμπελου. Δηλαδη τωρα θα αλλαξουμε την πολη για να ταιριαξει το εκτρωμα σ αυτην.

    • Αν ήταν στο φεγγάρι θα ήταν πολύ πιο ωραίο. Τώρα που το λες έτσι οραματικά πρέπει να απαλλοτριώσουμε το φεγγάρι, καλά θα είναι. Δίνεις λύσεις.

      Με τα “αν” έγινε η μελέτη; Τυφλοί ήταν, δεν έβλεπαν τί έχει γύρω γύρω; Ή παίζουν με τα χαρτιά και τις Β κατηγορίας θεωρίες τους και πρέπει να τους πούμε και μπράβο που μας έχτισαν τ’στχιοθήκη;

      Αυτό είναι το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Όπου ακουμπάει χαλάει.

  • Τελικά οι 10-20 που θέλουν να κράξουν κάτι να μπαίνουν στο kozan ανώνυμα και οι υπόλοιποι να κάνουν likes στα social media του kozan.

    • Πολύ σωστά. Μόνο που αμφιβάλλω αν είναι 10-20, ένας-δύο μίζεροι είναι που ζηλεύουν την πόλη και κάνουν 10-20 σχόλια για να φαίνονται πολλοί. Έχει αποδειχθεί πολλάκις.

  • Ου παππας μπρε μπρε μπρε…….
    Μονο για τετοια εισαστε οι τοπικιστες..
    Μη δειτε κατι ωραιο.
    2018 κοντευει ρεεεε ξυπνατε ντου λυκους

  • Χαχαχαχαχα χα!!! Πέρασε αρχιτεκτονικο συμβουλιο ;;; αυτά τα σχέδια-μελέτες δεν λαμβάνουν υπόψη τον περιβάλλοντα χώρο, τη γύρω περιοχή;;

  • ….και η συμφωνική ορχήστρα της Βιέννης αν ερχόταν να παίξει στην Κοζάνη αν δεν έπαιζε το έντεκα θα την είχαμε λιθοβολήσει. Αυτά μάθαμε να ακούμε … αυτά μάθαμε να αποδεχόμαστε. Καληνύχτα στους σκοταδιστές του καναπέ!!!

  • Μεγαλύτερο πρόβλημα από το εάν το κτήριο είναι καλόγουστο ή όχι είναι η επιθετικότητα κι απαξία που εκφράζεται στα σχόλια και υποδηλώνει ότι σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε πολλά …κιλά παιδείας ώστε να μπορούμε να ανεχόμαστε την γνώμη του άλλου.

  • Γιαυτο δεν πρόκειται ποτε σαν λαός να πάμε μπροστά. Λέγατε για την πλατεία οι Κοζανίτες, λέγατε για χίλια δυο και τελικά όλα αυτά είναι που κάνουν την πόλη σας πιο όμορφη. Ξεφύγετε λίγο από τα «στενά» μυαλουδάκια σας και αφήστε την πόλη να εξελιχθεί.

  • Με αυτην την φωτογραφια διαλυθηκε η οποια αμφιβολια. Το κτιριο αυτο ειναι ενα τρομακτικα ασχημο τερατουργημα.

    Αισθητικο εγκλημα και οσοι ασχοληθηκαν με την ανεγερση του θα μεινουν στις συνειδησεις ως οι υπαιτιοι για αυτο το πανακριβο καταντημα.

    Ευτυχως απο μεσα ειναι κουκλα, γιατι απεξω ειναι πανουκλα.

    Κριμα, χαθηκε μια τεραστια ευκαιρια να γινει ενα εμβληματικο κτιρικο για τις επομενες δεκαετιες, αν προκηρυσσοταν αρχιτεκτονικος διαγωνισμος, οπως για την πλατεια. Με την διαφορα οτι η πλατεια στη νεα της μορφη θα εχει ενα χρονο ζωης 40 ετων, ενω η βιβλιοθηκη ηρθε για να μεινει.

    Οσοι συγχεουν και συγκρινουντην πλατεια με την βιβλιοθηκη εχουν θεματα. Απο την μια προκεται για αρχιτεκτονικο εργο, με σαφη δομη,λογικη και τεχνοτροπια. Αυτο το πραμα ειναι ονειδος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.