Πανηγυρίζει ο πολιούχος της Κοζάνης Άγιος Νικόλαος. Υποδοχή ιεράς εικόνας Αγίου Νικολάου από τη Ρωσία

1 Δεκεμβρίου 2017
17:13

Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο θα τιμήσει με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Κοζάνη την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό της Ναό.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών του εορτασμού έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

5.00 μ.μ.: Υποδοχή ιεράς εικόνος Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ι. Ναό της πόλης και Εσπερινός.

Η εν λόγ Εικόνα αποτελεί αντίγραφο της πρωτότυπης, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα. Το παρόν αντίγραφο δωρήθηκε απ’ το Πατριαρχείο Μόσχας προς ευλογία του ευσεβούς λαού της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

6.00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στον οποίο θα χοροστατήσει και θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων του Σεβασμ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Παύλου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

7.00 π.μ. – 10.30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό θείο Λόγο

10.30 π.μ.: Πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Από την Ιερά Μητρόπολη

26 σχόλια

  • Εγω που δεν πιστευω σε εικονες και θαυματουργά λείψανα,επιτρέψτε μου να μη συμμετάσχω.Αυτά ανήκουν σε αλλες εποχες…

      • Εσύ 00:50,είναι ολοφάνερο εκεί που αναπαύεσαι(στον ύπνο του δικαίου)πιστεύεις. Ήτοι,καλά μάς γλυκοπαραμυθιάζουν οι θρησκείες και χουζουρεύουμε!!Στο διά ταύτα όμως;;Πολύ σωστά το είπαν:Οι θρησκείες είναι σαν ένα όμορφο τραπέζι συμποσίου,με υπέροχα σερβίτσια και σερβιτόρους,όμως ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.Τι ποιο ακριβές;;

        • ναι και το σύμπαν δημιουργήθηκε από το τίποτα, το οποίο συμπιέστηκε από το πολύ.. τίποτα, δεν άντεξε (ναι το τίποτα) και έγινε η έκρηξη big bang και παράχθηκε ύλη. Όλα αυτά από το τίποτα. Είπε κανείς τίποτα για γλυκοπαραμυθιάσματα??

      • Δεν πιστεύω σε καμιά μαζική φαντασίωση/παράνοια που τη βάφτισαν “θρησκεία”. Δεν πιστεύω στο μίσος που ξαμολάει η μια θρησκεία κατά της άλλης. Δεν πιστεύω στο αισχρό εμπόριο για τον παρά που γίνεται μέσω των θρησκειών. Να τι (δεν) πιστεύω.Σε κάλυψα;
        Ο 18:16μμ

        • Ἐπαυσα να επενδύω σε αυτόν τον κόσμο. Ο Θεός δεν τους πολυενδιαφέρει· για μένα είναι η μόνη και μεγάλη μου σταθερά. Δεν πιστεύω σε τίποτα άλλο. Χωρίς Αυτόν δεν έχω ερμηνεία γι’ αυτόν τον κόσμο. Χωρίς την ύπαρξή Του καταργείται κάθε λόγος δίκης μου ύπαρξης. Χωρίς πίστη στον Θεό πνίγομαι, βουλιάζω, καταρρέω, χάνομαι. Η πίστη σ’ Αυτόν με μεθάει, με ανασταίνει, μου δίνει ζωή, αίσθηση αιωνιότητος.

          Αυτοί θεωρούν ότι είναι γεννημένοι ελεύθεροι και ότι η ελευθερία τους ταυτίζεται με την αυτεξουσιότητα. Αντίθετα, εγώ νομίζω ότι είμαι γεννημένος αυτεξούσιος με προορισμό να γίνω ελεύθερος.

          Νικόλαος, Μητροπολίτης
          Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
          από το βιβλίο του
          Αν υπάρχει ζωή, θέλω να ζήσω.

          • αφιέρωση

            Ακροπατώ σε χείλος γκρεμού υπερηφάνειας…
            –Ακροβατώ σε σχοινί εγωισμού τεντωμένο …
            –Καλπάζω πάνω στο άτι των δικών μου θέλω …
            — Ζω και φαντασιώνομαι
            στους λογισμούς της πλάνης και των ειδώλων μου.

          • τι σε νοιάζει τι πιστεύω εγώ???
            δεν μας ενδιαφέρει για το τι πιστεύεις εσύ. thats the point.-

          • kozan έλεος είσαι με τη λογοκρισία. σιγά τα κακά λογάκια που έγραψα. άλλα και χειρότερα τα περνάς.

  • Για μάζεμα χρήματος και μονο γινεται η περιφορά εικόνων και προσβάλουν τη χριστιανική διδασκαλία και πρακτική ..!

  • Πιστέψτε όπου θέλετε πιστέψτε στον Τσίπρα στο χρήμα και στην λογική του δυτικού κόσμου με υλικά αγαθά …Αφήστε μας όμως να πιστεύουμε στην ορθόδοξη πίστη στην ορθόδοξη εκκλησία με τον Ιησού Χριστό την Παναγία και τους Αγίους πατέρες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.