Το ygeiashmera.gr προτείνει: Ποιες τροφές κάνουν τον εγκέφαλο του παιδιού πιο δυνατό

10 Δεκεμβρίου 2017
21:14
Κανένα σχόλιο

Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη

Αυτά τα δύο συστατικά είναι καροτενοειδή – δηλαδή χρωστικές με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες – και έχει αποδειχθεί ότι, σε καλά επίπεδα, ενισχύουν την μνήμη, την αντίληψη, αλλά ίσως και τις σχολικές επιδόσεις. Οι καλύτερες πηγές τους είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αυγά, το καλαμπόκι, το ακτινίδιο, τα σταφύλια και τα κολοκυθάκια.

Ακόρεστα λιπαρά

Είναι ανάγκη να λαμβάνουμε ικανοποιητικές ποσότητες καλών, υγιεινών λιπαρών, καθώς ενισχύουν τις γνωστικές δεξιότητες, ειδικά στην παιδική ηλικία. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα ω-3, για τα οποία μιλάμε πολύ συχνά. Η δράση τους είναι τόσο αποτελεσματική, που ορισμένοι ειδικοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να τα δοκιμάσουν σε μορφή συμπληρώματος, για να ελέγξουν κατά πόσο θα μπορούσαν να αποτελέσουν μη φαρμακευτική λύση για την διαχείριση της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Τα βρίσκουμε στους ξηρούς καρπούς, στα αβοκάντο και στο ελαιόλαδο. Τα ω-3 βρίσκονται σε ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός, και θα ήταν καλό να μάθετε στο παιδί σας να τα αγαπάει από μικρή ηλικία.

Ανθοκυανίνες

Οι ανθοκυανίνες είναι οι χρωστικές που δίνουν το έντονο μοβ και μπλε χρώμα σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Μια φετινή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Nutrition έδειξε ότι οι άνδρες που έπιναν 100% φυσικό χυμό σκούρου σταφυλιού πριν κάνουν τεστ που μελετούσαν τις γνωστικές τους δεξιότητες, τα πήγαιναν καλύτερα σε σχέση με όσους έλαβαν ένα placebo. Τα σταφύλια και τα blueberries είναι από τις καλύτερες πηγές αυτών των ισχυρών αντιοξειδωτικών.

Χολίνη

Η χολίνη είναι σημαντική, επειδή αποτελεί την βάση αρκετών νευροδιαβιβαστών που ευθύνονται για τις γνωστικές μας δεξιότητες. Έχει αποδεχθεί μέσα από αρκετές μελέτες ότι τα επίπεδα χολίνης μιας γυναίκας που εγκυμονεί μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την εγκεφαλική υγεία του βρέφους. Την βρίσκουμε σε καλές ποσότητες στα φασόλια και στα αυγά.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε σχετίζεται με την μνήμη, την όραση, την ακοή, αλλά και το πόσο εύκολα μαθαίνουμε γλώσσες. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, και προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου μας. Την βρίσκουμε στα αυγά, στον ηλιόσπορο, στα αμύγδαλα, στα φιστίκια και στο μπρόκολο.

ygeiashmera.gr

Πηγή: iatronet.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι