Μεγάλο πήλινο δοχείο βρέθηκε, την Παρασκευή 15/12, στο ορυχείο Μαυροπηγής (Φωτογραφίες)

16 Δεκεμβρίου 2017
00:16

Να που εκτός από λιγνίτη η περιοχή της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας έχει και πάρα πολλά αρχαία, τα οποία  λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ έρχονται στο φως. Σήμερα (Παρασκευή) 15-12-2017 από την αρχαιολογική που εργάζεται στο ορυχείο της Μαυροπηγής, του Δήμου Εορδαίας, βρέθηκε μεγάλο πήλινο δοχείο. Το δοχείο συσκευάσθηκε κατάλληλα και στην συνέχεια με την βοήθεια εκσκαπτικού μηχανήματος φορτώθηκε σε όχημα για μεταφορά του στο μουσείο της Αιανής. Η μεγάλη μας πίκρα είναι γιατί δεν ενεργεί κατάλληλα ο Δήμος Εορδαίας να έρχονται όλα αυτά τα ευρήματα στο Παλαιοντολογικό μουσείο Πτολεμαΐδας και να δημιουργηθεί και εδώ τμήμα αρχαιολογικής υπηρεσίας. Επιτέλους που είναι όλοι αυτοί οι σύλλογοι και οι φορείς να ενδιαφερθούν για να σταματήσει αυτή η απαξίωση της περιοχής και να ανοίξουν νέοι ορίζοντες ανάπτυξης; Ωραία τα σουβλάκια και οι χοροί αλλά η περιοχή έχει μεγάλη αρχαιολογική αξία και δεν πρέπει να την αφήνουμε στην τύχη της. 

Nικόλαος Κωτίδης

 

 

 

 

Ένα σχόλιο

  • Γιατι αγαπητε Νικο Κωτιδη ο σοφος λαος μας που εχει βγαλει τις δημοτικες αρχες των τελευταιων ετων, πιστος στις επιταγες του καμαρωνει για αυτους που βγαζει στις μεγαλες καρεκλες. Γιατι οπως λες κι εσυ ο πολιτισμος μας ειναι μονο τα μωμοερια και τα σουβλακια. “Αϋλη πολιτιστική κληρονομιά” λεει. Το οτι η περιοχη μας θα ειναι κι αυτη άϋλη σε συντομο διαστημα το βλεπει κανεις;
    Ειμαστε οτι τρωμε και διοικουμαστε απο οτι ψηφιζουμε.
    Περαστικα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.