kozan.gr: Γ. Θεοφύλακτος: “Mε βρίσκουν σύμφωνο όσα αναφέρει η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης για ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που αφορά τον τοπικό πόρο”

16 Δεκεμβρίου 2017
18:53

Mε βρίσκουν σύμφωνο όσα αναφέρει η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης (δείτε εδώ) για ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που αφορά τον τοπικό πόρο (της ΥΑ, γιατί κατά τα άλλα το σχετικό άρθρο -20 του ν. 2446/1996- είναι μια χαρά).

Θα μου επιτρέψουν, λοιπόν, οι αγαπητοί της Οικολογικής Κίνησης να είμαι εγώ αυτός που θα ‘κάνει το πρώτο βήμα’ στην κατεύθυνση αυτή, όχι μόνο λόγω της σημερινής θεσμικής μου θέσης, αλλά και λόγω της ενασχόλησής μου προς αυτή την κατεύθυνση ήδη από το 2000, ως νομικού και μέλους της Οικολογικής Κίνησης -και κόντρα σε όλο τότε το κατεστημένο της περιοχής, στα 26 μου…

Μάλιστα, εκτός από την προσφυγή στην ποινική διαδικασία -που αναφέρεται και στην ανακοίνωση- είχα προσωπικά επίσης ασχοληθεί με τη σύνταξη αιτήσεως ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, συνεπώς γνωρίζω καλά όλες τις νομικές πτυχές της υποθέσεως ‘τοπικός πόρος’ -η αίτηση στο ΣτΕ δεν κατατέθηκε τελικώς για διάφορους λόγους, έκτοτε όμως δεν άλλαξαν πολλά ούτε στο θεσμικό πλαίσιο ούτε στις παθογένειές του.

[παρόμοια ήταν η εμπλοκή μου και στην υπόθεση του Ξενία Κοζάνης το 2004, αν θυμάμαι καλά, όπου και τότε αποτρέψαμε τα σχέδια για πλήρη τσιμεντοποίησή του, κόντρα και πάλι στο κατεστημένο της περιοχής…]

Καλώ, λοιπόν, αρχικώς, σε συνάντηση το Δ.Σ. της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης τις επόμενες ημέρες!

Από το facebook του βουλευτή Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτου

 

14 σχόλια

  • Εσυ νομικέ σήκωσε το χέρι πούλα αντισυνταγματικά τη ΔΕΗ (τη δημοσια περιουσία δηλαδή) και μετά πες μας πως θα ζήσουμε με τα 5 εκ. του Πόρου. Βρήκες και συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ του 1975.

  • Τωπρα που ο Πόρος θα μικρύνει όσο και ΔΕΗ τώρα θυμήθηκαν οι γυρολόγοι της εξουσίας και της νοσηρής οικολογίας να αναφερθούν στη διαχείριση του πόρου κι αν επενδύθηκε σωστά. Μάλλον τώρα που κραταν την κουτάλα θέλουν να ανακατέψουν και την σούπα.

  • Και οι δυο σας που σχολιάζετε είναι φανερό ότι είστε αυτό που λέει και ο Θεοφύλακτος,

    “το κατεστημένο της περιοχής”

    (ή μάλλον ήσασταν)

  • Με τον αντισταθμιστικό πόρο σχεδιάζετε ω βουλευτά να μας βγάλετε από το πρόβλημα άμα πουλήσετε τη ΔΕΗ;

    Πολύ ωραία. Ελπίζω με τα 20 εκατομμύρια που απέμειναν να φτιάξετε μια νέα εθνική βιομηχανία. Περιμένουμε το σχέδιο, δώστε το στην οικολογική να το γράψει που είναι οικονομικοί φωστήρες.

  • βασικά ο Γιάννης είπε: “θα είμαι εγώ αυτός που θα βοηθήσω τη ΔΕΗ να μην δώσει μία από τον πόρο, γιατί αυτόν τον καιρό κοιτάμε να την έχουμε με ταμείο για να την πουλήσουμε και ευχαριστώ την Οικολογική για την πάσα και την Γεωργία για το κρίσιμο φάουλ”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.