Δήλωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης

26 Ιανουαρίου 2018
11:39
Κανένα σχόλιο

Στην απόφαση 379/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, το σκεπτικό της αναφέρει ότι, εφόσον δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν το κύρος των εκλογών και των αποτελεσμάτων των πρωτοβάθμιών σωματείων, καθιστάτε απρόσβλητη έναντι πάντων.

Επίσης αναφέρει ότι, η Δευτεροβάθμια οργάνωση δεσμεύεται από το εκλογικό αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της πρωτοβάθμιας οργανώσεως και δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει την νομιμότητα της εκλογής τους και ακολούθως ούτε να αρνηθεί την εγγραφή αυτών στα μητρώα των Δευτεροβάθμιων οργανώσεων. ( Εφετείο Θεσν/κης 1579/2010 Βλαστός) « Δίκαιο Σωματείων Συνδικαλιστικών και Εργοδοτικών Οργανώσεων»

Άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μην υλοποιήσουμε το σκεπτικό της απόφασης .

Η Θέση της ΑΚΕ είναι, να γίνουν δεκτές οι εγγραφές από το Δ.Σ και να υπάρξει συμμετοχή στο συνέδριο στις 28 /1 /2018 όλων των πρωτοβάθμιων οργανώσεων του ΕΚΝΚ, διότι σε διαφορετική περίπτωση ερχόμαστε σε αντίθεση του σκεπτικού της απόφασης 379/2017 και άλλων ανά την Ελλάδα παρόμοιων δικαστικών αποφάσεων και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και πάλι προσφυγές των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Επειδή πραγματικά ως Συνδικαλιστικό Κίνημα, έχουμε διασυρθεί με όλες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις στην κοινωνία και στους εργαζόμενους, η ΑΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση, εγγραφή και συμμετοχή όλων των σωματείων στο Συνέδριο, δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία των ψηφοφοριών που προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνητές πλειοψηφίες.

Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης να συμβάλλουν ώστε, να υπάρχει ομαλή εξέλιξη στην διαδικασία του συνεδρίου και των εκλογών.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.