Kozan.gr: Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Το τελευταίο τσιγάρο ή ο μονόλογος του τρυφερού λήσταρχου Ιωάννη Παπαδημητρίου κ.λπ»(Φωτογραφίες)

30 Ιανουαρίου 2018
04:23

H παρουσίαση του βιβλίου «Το τελευταίο τσιγάρο ή ο μονόλογος του τρυφερού λήσταρχου Ιωάννη Παπαδημητρίου κ.λπ», του Αντώνη Κάλφα, σε εκδόσεις ‘Παρέμβαση”, παρουσιάστηκε, χθες Δευτέρα, στο χώρο του Συνεταιριστικού Βιβλιοπωλείου Κοζάνης. To βιβλίο αφορά ένα μονόλογο του τρυφερού λήσταρχου Ιωάννη Παπαδημητρίου, εκ Δρυανίστης, που εκτελέστηκε στις 23 Ιουλίου 1944 στους στρατώνες της Κατερίνης. Στην πρώτη σελίδα του βιβλίου υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον φωτοτυπημένο απόσπασμα, ενός ανταποκριτή, με τίτλο, «πώς εγένετο ο τυφεκισμός του Παπαδημητρίου». Ακολουθούν τρία αποσπάσματα από το ποιητικό του Ιταλού ποιητή Τζέζαρε Παβέζε για το βλέμμα του θανάτου, η αθυρόστομη απάντηση του Γιαγκούλα στον μοίραρχο Πετράκη, απόσπασμα από το βιβλίο του Σερραίου συγγραφέα Βασίλη Τζανακάρη «Τα παλικάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν» και ένα απόσπασμα επιστολής του Φώτη Γιαγκούλα στον αρχηγό της χωροφυλακής. Στο τέλος του βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει τις υποσημειώσεις που τον βοηθούν να μπει στο κλίμα και τις συνθήκες που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Πέραν της παρουσίασης, φίλοι και συνδρομητές του περιοδικού “Παρέμβαση” έκοψαν την καθιερωμένη πίτα,  ανταλλάσσοντας ευχές για τη νέα χρονιά.

2 σχόλια

  • Οι συνεχόμενες ανακοινώσεις περί παρουσιάσεων βιβλίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως θέμα “βρείτε τις διαφορές”!
    Παρουσίαση βιβλίου στην Κοζάνη: 20-30 νοματαίοι, συνήθως τα ίδια άτομα, άντε και η οικογένεια και φίλοι του συγγραφέα-ποιητή.
    Παρουσίαση βιβλίου στην Αιανή ή την Πτολεμαΐδα: 300 άνθρωποι σε μία κατάμεστη αίθουσα, συνήθως πνευματικό κέντρο ή κάτι τέτοιο.
    Αναρρωτηθήκαμε ποτέ τι δεν πάει καλά;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.