Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, από την Άρδασσα Εορδαίας, παρέδωσε στην ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη ένα ιδιαίτερο δώρο

30 Ιανουαρίου 2018
07:23

Το πρώτο δώρο για το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, που θα λειτουργήσει στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ δέχτηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο μεγάλος υπερδρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης, από την Άρδασσα Εορδαίας,, γνωστός και ως «Τ’ εμόν ΑΕΚ», παρέδωσε έναν ιδιαίτερο πίνακα, ο οποίος ενσωματώνει με ειδική τεχνοτροπία τα κυριότερα ιστορικά και θρησκευτικά σύμβολα του Πόντου.

 Στην καρδιά του Μονοκέφαλου Αετού, που ήταν το έμβλημα του κράτους της Σινώπης και 1700 χρόνια μετά του κράτους των Κομνηνών, βρίσκεται φυλαγμένο χώμα από την Αμάσεια, τη Σινώπη, την Αμισό, την Κερασούντα, την Τραπεζούντα, την Παναγία Σουμελά, τον Άγιο Γεώργιο τον Περιστερεώτα και τον Άγιο Ιωάννη τον Βαζελώνα.

Το χώμα αυτό το έφερε ο «Τ’ εμόν ΑΕΚ» από το ιστορικό ταξίδι που είχε κάνει ως δρομέας, τρέχοντας τη διαδρομή Παναγία Σουμελά Βερμίου – Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρέλαβε τον πίνακα και ευχαρίστησε συγκινημένος τον Πόντιο υπερδρομέα, στον οποίον είπε ότι τους ενώνει η κοινή καταγωγή, από την Αργυρούπολη (Κιμισχανά) του Πόντου.

Πηγή http://www.pontos-news.gr/article/174467/o-giorgos-zahariadis-paredose-stin-aek-homa-tis-panagias-soymela

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.