Ταξική Συσπείρωση: Σε πλήρη συνδικαλιστική – ηθική κατάπτωση και καθεστωτική παράνοια οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

30 Ιανουαρίου 2018
09:57

Με εκφυλιστικά φαινόμενα και καθεστωτικές πρακτικές οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, προσπάθησαν να επιβάλουν πλαστές πλειοψηφίες στο επαναληπτικό συνέδριο του, με νομιμοποίηση συνέδρων από σωματεία φαντάσματα τα οποία είχε καταψηφίσει το προηγούμενο συνέδριο. Έχοντας την πλάτη των αστικών δικαστηρίων και των άδικων, αντι συνδικαλιστικών αποφάσεων τους και το αδιέξοδο το οποίο δημιούργησαν στο εργατικό κέντρο. οι εν λόγω παρατάξεις δια μέσω των εντεταλμένων τους στο προεδρείο που λειτούργησαν σαν δικαστικοί κλητήρες και όχι σαν συνδικαλιστές- εκπρόσωποι εργαζομένων με πρακτικές του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αποφεύγοντας και παρακάμπτοντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, να γίνει ψηφοφορία από το σώμα των συνέδρων περί των ενστάσεων που κατατέθηκαν από τις υπόλοιπες παρατάξεις- βλέποντας και την απροθυμία και των αντιπροσώπων τους, οποίους οι ίδιοι στρατολόγησαν, να στηρίξουν τις επιλογές τους παρά τις παραινέσεις τους, προσπάθησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα με κάλπες από χαρτόκουτα και σε άλλο χώρο από αυτόν που διεξάγονταν το συνέδριο για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτήριο και άλλα τραγελαφικά παρατράγουδα. Σαν να μην έφτανε ο εξευτελισμός τους ως εκεί την επόμενη μέρα κατέφυγαν στον εισαγγελέα και πάλι για να ζητήσουν την συνδρομή των δυνάμεων καταστολής για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής. Σε αυτήν την κατάσταση οι ταξικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αντιδράσουν και να ανατρέψουν τα σχέδιά τους.

ΣΕ μια εποχή που εργαζόμενοι δέχονται επίθεση από κυβερνήσεις Ε.Ε και εργοδοσία σε μισθούς συντάξεις κοινωνικά επιδόματα , που καταργούνται εργατικά δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσε να βρισκόταν με ευθύνη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ.
Το εργατικό Κέντρο Κοζάνης δεν αποτελεί εξαίρεση,

Αυτή η αντεργατική λαίλαπα έφερε και αναταράξεις σε αυτές τις παρατάξεις, που μπροστά σ τον κίνδυνο να χάσουν την απόλυτη πλειοψηφία και ηγεμονία τους σε συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, χρησιμοποιούν όλα τα αθέμιτα μέσα.
Με αυταρχικούς, καθεστωτικούς τρόπους προσπαθούν να επιβάλουν πλαστές πλειοψηφίες ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν την οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων, να επιβάλουν νεκρική σιγή απέναντι στα αντεργατικά μέτρα που οι ίδιοι στήριξαν και στηρίζουν.
Όπου βρίσκονται ταξικές δυνάμεις που τους εμποδίζουν αυτά τα σχέδια δεν διστάζουν να καταφύγουν στα αστικά δικαστήρια τα οποία φυλακίζουν αγωνιστές εργάτες, βγάζουν τις απεργίες παράνομες, βγάζουν αποφάσεις που δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τα μεροκάματα στους εργαζόμενούς , αλλά αποφεύγουν αυτές οι παρατάξεις την δικαιοσύνη όταν υπάρχει έντονη οσμή οικονομικών σκανδάλων στα ίδια συνδικάτα που ηγεμονεύουν. Ακόμα και δυνάμεις καταστολής χρησιμοποιούν απέναντι στους συναδέλφους τους.
Η« ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» με όποιες δυνάμεις έχει θα συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να ανατραπούν τα σχέδια αυτών των παρατάξεων και να σταματήσει αυτός ο κατήφορος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα.

Κοζάνη 30/1/18

8 σχόλια

  • ΠΑΜΕ Αριστεροί φασίστες ! ο ορισμός του είστε εσείς , προχθές σωματική και λεκτική βία , σήμερα κατάληψη και με κάθε τρόπο παρεμπόδιση της δημοκρατίας , ήσασταν γραφικοί και γίνεστε επικίνδυνα πιόνια του κόμματος σας. Ο λαός σας έχει γυρίσει την πλάτη , μέσα στην κρίση τα αριστερά κόμματο επταπλασίασαν την δύναμη τους , σε εσάς βέβαια κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν σκέφτηκε να χαραμίσει την ψήφο του

  • Δηλαδή η ταξική συσπείρωση δεν είναι σωματείο σφραγίδα! Που αποτελείται απο ατομα εγεγραμενα σε αλλους συλλόγους του πάμε!
    Ομολόγησε το ρε μεταξύ κατεργαραιων ειλικρίνεια
    Όλοι τα ίδια κάνετε απλα τώρα χασατε

    Τρίζουν τα κόκκαλα του Μαρξ απο τοτε που βγήκε ο Στάλιν στην εξουσία και σεις πίστα πιόνια ανεντιμα απο τη μια βριζετε απο την αλλη ψοφατε να συμμετεχετε σε αυτους που βριζετε

      • 10:41
        Για να έχει αυτή την εντύπωση τόσος κόσμος σημαίνει ότι σας έχει καπελώσει για τα καλά το παμε Η ο κόσμος πιστεύει ότι είστε και εσείς εντολοδόχοι από το ίδιο κόμμα

    • Όλοι τους βρίζουν το κράτος και είναι δημόσιοι υπάλληλοι κηφήνες η προσπαθούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι κηφήνες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.