Ρ. Αλεξανδρής (Aντιπεριφερειάρχης Υγείας): “Θέατρο του “παρ(επι)λόγου” από την Αντιπολίτευση σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο”

31 Ιανουαρίου 2018
23:56
Κανένα σχόλιο

Mε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, o Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Ρ. Αλεξανδρής, αναφέρει: ” Θέατρο του “παρ(επι)λόγου” από την Αντιπολίτευση σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Είχαμε προβλέψει, είπαν, εξόδους για την Δυτική Μακεδονία και χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΤΑΡ. Βάφτισαν, καθόλου εσκεμμένα, τα “βαλβιδοστάσια” ως σημεία εξόδου. 22 βαλβιδοστάσια προβλέπει η μελέτη του ΤΑΡ για την Ελλάδα, εκ των οποίων 4, αν υπολογίζω σωστά, στην Δυτική Μακεδονία (κωδικοί GBV20, GBV21, GBV22, GBV23). Πρώτον, Ανακοίνωση ΔΕΠΑ: «Συμβολή της ΔΕΠΑ στο πρόγραμμα ανάπτυξης των ενεργειακών υποδομών της Δυτικής Μακεδονίας 11/07/2017. Η ΔΕΠΑ στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ανάπτυξης των ενεργειακών υποδομών που επιδιώκει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τη περιοχής της, έχει ήδη σχεδιάσει και θα εντάξει στο επενδυτικό της πρόγραμμα την εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης του φυσικού αερίου στο βανοστάσιο GBV21 «Περδίκκας» του ΤΑΡ. Με την εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης θα είναι δυνατή η πλήρωση βυτίων τα οποία θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο στις υφιστάμενες μονάδες τηλεθέρμανσης των πόλεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμύνταιου και Φλώρινας.

Ταυτόχρονα από τον ίδιο συμπιεστή θα μεταφέρεται το αέριο στην πόλη των Γρεβενών προκειμένου να τροφοδοτηθούν τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου που θα κατασκευαστούν από την εταιρεία ΔΕΔΑ Α.Ε. μέσω των οποίων θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο οι οικιακοί και εμπορικοί καταναλωτές της πόλης.
Αποκτά ενδιαφέρον το “πράγμα”. Δεύτερον Ανακοίνωση ΔΕΣΦΑ 24/11/2017:
Η ανάπτυξη Δικτύων Διανομής στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα σε εκείνες που δε διαθέτουν δίκτυο τηλεθέρμανσης επικαιροποιήθηκε μετά τη σύσκεψη του Ιουνίου στο ΥΠΕΝ, που έγινε με την παρουσία του Υπουργού κ. Γ. Σταθάκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη και των
στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τη σχετική απόφαση να ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ τα βανοστάσια GBV23 και GBV21 σε σημεία εξόδου από τον αγωγό ΤΑP, οπότε πραγματοποιήθηκε γρήγορα η αναμόρφωση του 5ετούς Προγράμματος Ανάπτυξης των Δικτύων Διανομής που υπέβαλλε η ΔΕΔΑ για έγκριση
στη ΡΑΕ προκειμένου να συμπεριληφθεί η ανάπτυξη Δικτύων Διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Καστοριάς, στο Άργος Ορεστικό, στην περιοχή Μανιάκοι και στην πόλη των Γρεβενών.

Επιπλέον, είναι σκόπιμο να σημειωθεί πως το Πρόγραμμα Ανάπτυξης που υπέβαλλε η ΔΕΔΑ θα πρέπει να αναθεωρηθεί ώστε να έρθει νωρίτερα η ημερομηνία έναρξης των κατασκευών, δηλαδή στο Α’ εξάμηνο του 2019, αφού όπως έχει γίνει γνωστό καλύφθηκε η βασική προϋπόθεση της αναθεώρησης του ΠΕΠ Δυτικής
Μακεδονίας προκειμένου να συμπεριληφθούν επιχορηγήσεις των έργων διανομής της ΔΕΔΑ με το ποσό των 12 εκ. €.

Τι δεν καταλάβατε; Μάλλον, αυτά, απ’ όσα τελικά μπόρεσα να καταλάβω εγώ. Η σημερινή Αντιπολίτευση και πρώην Περιφερειακή Αρχή και λοιποί θιασώτες της Συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, “προέβλεψαν” τα 4 από τα 22 Βαλβιδοστάσια (βανοστάσια) του ΤΑΡ να είναι στην Δυτική Μακεδονία. Βασικά, υπάρχουν σχεδόν κάθε 30 χιλιόμετρα σε όλο το μήκος του TAP στην Βόρεια Ελλάδα. Αλλά, σε κάθε περίπτωση και κατόπιν ενεργειών τους, τα 4 “έπεσαν” στα χιλιόμετρα που διανύει ο ΤΑΡ στην Δυτική Μακεδονία. Εύγε, τόση διορατικότητα, μπράβο!!! Ο Θεόδωρος Καρυπίδης δεν έκανε τίποτα σπουδαίο. Απλά “μετέτρεψε” τα Βαλβιδοστάσια σε “εξόδους-παροχές” και “σταθμό συμπίεσης” για να έχουν με δύο τρόπους πρόσβαση στο φυσικό αέριο οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Όμως, αν δεν είχαν προβλέψει τα Βαλβιδοστάσια του ΤΑΡ οι προηγούμενοι πως θα μπορούσε ο Θεόδωρος Καρυπίδης να τα μετατρέψει σε “εξόδους-παροχές” και “σταθμό συμπίεσης”?… Ρε τι πάθαμε στα καλά καθούμενα… Ήμαρτον που έλεγε και ο Γεωργίου, όχι ο Pavlos Georgiou ο δικός μας, ο άλλος της TV….. Θεόδωρος Καρυπίδης δεν το βλέπω να την “βγάζουμε καθαρή”… Μεγαλόψυχος είσαι, “ψέκασε” ολίγον “έλεος” με μίξη απωθητικού “ηλεκτρομαγνητικού βόμβου” και συνοδευτικούς σαγηνευτικούς ήχους από το “Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν” του συγχωρεμένου Τζιμάκου, μπας και “γλιτώσουμε” από την παιδιάστικη (δια)ταραχή που “προκάλεσες”, με τα φυσικά αέρια και τα ειδικά τιμολόγιά σου, σε κάποιους εκ των συμπολιτών μας..”

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.