Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο υδροδότησης στη θέση ΄΄Μπιτζινίσιος΄΄

5 Φεβρουαρίου 2018
13:58

Αποκαταστάθηκε άμεσα από συνεργείο υπαλλήλων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού η βλάβη στον αγωγό ύδρευσης στη θέση ΄΄Μπιτζινίσιος΄΄. Το πρόβλημα στην υδροδότηση της Δ.Κ. Βελβεντού προέκυψε από το ΄΄σπάσιμο΄΄ του αγωγού λόγω πτώσης βαρέων υλικών (πέτρας-βράχου) που βρίσκονται στο σημείο της κατολίσθησης κατάντη του δρόμου.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Δημοτικής Αρχής για τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν στην υδροδότηση του Βελβεντού εξαιτίας βλαβών στο συγκεκριμένο σημείο μετά την κατολίσθηση και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη θέση ΄΄Μπιτζινίσιος΄΄.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερβίων–Βελβεντού το περασμένο καλοκαίρι, παρά το δύσκολο του εγχειρήματος, κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε προκύψει και να προχωρήσει στην τοποθέτηση και σύνδεση νέου αγωγού που διέρχεται επιφανειακά της κατολίσθησης επισημαίνοντας ότι αυτή η παρέμβαση δεν δίνει οριστική λύση.

Παράλληλα είχαν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες που έπρεπε να ακολουθηθούν προς την Π.Ε. Κοζάνης τόσο για την εξέλιξη των εργασιών που εκτελούνταν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όσο και μελλοντικά με προτεραιότητα στην κατασκευή νέας γεώτρησης, ώστε ανάλογα φαινόμενα κατολισθήσεων να μην επηρεάζουν την ύδρευση του Βελβεντού.

2 σχόλια

  • Τι κατάντια! Να βγαίνει ανακοίνωση αυτοεπαίνου για ένα θέμα καθημερινότητας. Άντε παιδιά και σε ανακοίνωση γιατί μαζεύετε τα σκουπίδια.

  • Είμαι ευγνώμων, που παρ’ όλη την αναρχία που επικρατεί σήμερα στον Δήμο Σερβίων-Βελβενδού, υπάρχουν και 2 υδραυλικοί που τρέχουν για όλο τον Δήμο! Που φέρουν τουλάχιστον νερό στις βρύσες των Βελβενδινών, η καθαρότητα του οποίου κατά τα τελευταία 5 χρόνια είναι αμφιλεγόμενη!

    Για γνώση του κοινού, να επισημάνω ότι το καινούριο υδραγωγείο του Βελβενδού, που δόθηκε σε λειτουργία μετά το 2004, κατασκευασμένο με νέες και σύγχρονες μεθόδους διήθησης και φιλτραρίσματος του νερού και έχοντας μηχανισμό αυτόματης χλωρίωσης, καταστράφηκε κατά το έτος 2012 αν ενθυμούμαι καλά, λόγω αμέλειας της δημοτικής αρχής στη λειτουργία και στη συντήρησή του. Έτσι, από τότε και μέχρι σήμερα, το νερό του Βελβενδού διοχετεύεται στο δίκτυο μέσω του παλαιού υδραγωγείου, που είναι κατασκευασμένο από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, το οποίο είχε παροπλιστεί με την έναρξη λειτουργίας του καινούριου.

    Αλλά όσον αφορά την τελευταία από τις τακτικές διακοπές του νερού που παρατηρούνται στον Βελβενδό και που σημειώθηκε χθες Κυριακή 04/02/2018 στις 10 το πρωί, αυτή αποκαταστάθηκε στις 10:30 το βράδυ. Δωδεκάμισι ώρες χωρίς νερό, δεν το λέμε και “άμεση αποκατάσταση”! Και χωρίς μία ενημέρωση του Δήμου για τους δημότες του, ούτε καν στην ιστοσελίδα του δήμου. Θα πει κάποιος ότι εχθές ήταν Κυριακή και οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν κλειστές. Αλλά θα μπορούσε ο διαχειριστής της ιστοσελίδας του δήμου, να αναρτήσει έστω και μία επιγραμματική ανακοίνωση με την εκτιμώμενη αποκατάσταση της βλάβης, για ξέρουν και οι δημότες τι να περιμένουν. Αντ’ αυτού ο Δήμος, αρκέστηκε μόνο σε γνωστοποίηση της βλάβης την επομένη ημέρα το μεσημέρι στο kozan.gr, ούτε καν στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπως θα όφειλε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.