kozan.gr: Λ. Ιωαννίδης για το Σκοπιανό: “Την άποψή μου ξέρω πάντα να τη λέω ακόμη κι όταν ξέρω ότι θα προκαλέσει κάποιο κόστος” (Ηχητικό)

6 Φεβρουαρίου 2018
12:33

“Την άποψή μου ξέρω πάντα να τη λέω ακόμη κι όταν ξέρω ότι θα προκαλέσει κάποιο κόστος”, σημείωσε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς,  για το επίκαιρο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος έχει δηλώσει είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ακούστε τι είπε, σήμερα Τρίτη 6/2, μιλώντας στο Ελεύθερο ραδιόφωνο 99fm και την εκπομπή Ελεύθερο Πρωινό, με τη Βάσω Αννουλίδου, αναφορικά με το θέμα:

50 σχόλια

  • Ως Λευτέρης μπορεις να έχεις όποια προσωπική άποψη θες, ως Δήμαρχος όμως ενός ιστορικού δήμου, θα πρέπει να αφουγκράζεσαι τους πολίτες και να σέβεσαι τις επιθυμίες τους, στηρίζοντας τις. Το δημαρχείο δεν είναι μαγαζάκι κανενός αιρετού. Ο ρόλος σου είναι θεσμικός και δεν επιτρέπεται να δυναμιτίζεις ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Τις απόψεις σου, όταν είναι ενάντια στη θέληση τψν πολιτών , καλύτερα να τις κρατάς για τον εαυτό σου γιατί εκθέτεις το ίδιο το αξίωμα που υπηρετείς.

  • ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ . ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΩΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ , ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ . ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ

      • Προεκλογικά μας έλεγε οτι δεν θα γίνουμε η χαβούζα της Ελλάδας σαν δήμαρχος όμως έγινε κολλητός με τον Μπόμπολα . Λευτερακη τη ωραία που είναι η καρέκλα , υποταγή στον Αλέξη για να σε προωθήσει είναι η δήλωση σου για τα Σκοπιά

  • Ο κ. δήμαρχος ταυτίζεται με εθνομηδενιστικές αντιλήψεις,…

    Τον Μάρτιο του 2008, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, υπέγραψαν ανθελληνικό κείμενο, το οποίο υποστήριζε προκλητικότατα την αλυτρωτική Συνταγματική Ονομασία “Δημοκρατία Μακεδονίας” για τα Σκόπια, στήριζε το Κόσσοβο (του αιμοσταγούς UCK), καθησύχαζε για την αλβανική απειλή και χαρακτήριζε “σαχλαμάρες” τις κινήσεις και τα ΟΧΙ του Ανθίμου και των Μακεδόνων στο Σκοπιανό!

  • Το ονομα τους το χαρισε η πολιτικη των τελευταιων 70 χρονων κι οχι η σημερινη. Ας μας πει γιατι δεν του αρεσει να προτεινει το ονομα του κρατιδιου ως “Σκόπια” και στη χειροτερη περιπτωση της συνθετης ονομασιας οχι γεωγραφικος προσδιορισμος (γιατι δεν εχουν συνεχεια ιστορικη με την Μακεδονια) αλλα το μονο που θα μπορουσε ειναι το “Σκοπιανή Μακεδονία ” και πολυ τους ειναι.

    • Σύνθετη ονομασία με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγά του, τυχόν καθιερούμενη, θα είναι στιγμιαίας χρήσεως. Την επομένη το σκοπιανό κοινοβούλιο θα πει ότι αποβάλλεται το όποιο συνθετικό. Αυτοί επομένως που μιλούν για σύνθετη είναι πλανώντες και πλανώμενοι.

  • εσεις που καταδικαζετε τον δημαρχο και εχετε αποψη παντοτε δημοκρατες δηλωνατε η η δημοκρατια τωρα σας προεκυψε επειδη θελετε να μιλατε ελευθερα μονον εσεις;

    • Να σέβεται την πλειοψηφία, αυτούς που τον ψήφισαν και να υπηρετεί την αλήθεια, αυτό θα πει δημοκρατία, όχι να πηγαίνει κόντρα υποστηρίζοντας την προπαγάνδα του Τίτο.

      • η ελευθερια λογου που πηγε; ολοι με την αποψη των πολλων; ειναι δυνατον; και ανεξαρτητα απο το σκοπιανο οι πολλοι ιστορικα δεν εκαναν ποτε λαθος; δεν χειραγωγουνταν; τοτε ποιο το περιεχομενο της δημοκρατιας; στο κατω κατω δημαρχος ειναι δεν αποφασισει αυτος για το σκοπιανο

        • Ελευθερία λόγου σημαίνει δεν προσβάλω τον τόπο, την ιστορία και τους πολίτες. Αφού δεν αποφασίζει αυτός να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά!

          • φιλε ειπα ανεξαρτητα απο τις συγκυριες η ελευθερια λογου υπακουει παντα στα ιδιαιτερα στοιχεια της προσωπικοτητας του καθενα!! μπορεις να διαφωνεις αλλα δεν μπορεις να του στερεις το δικαιωμα γνωμης!!! τον Βολταιρο τον εχεις ακουσει; τις διακηρυξεις τψν ανθρωπινων δικαιωματων;

          • Εδώ δε μιλάμε για διαφωνία αλλά για παραχάραξη της ιστορίας που έχει αποδειχθεί από διεθνούς κύρους επιστήμονες. Δεν έχουμε να κάνουμε με ιδιαίτερα στοιχεία προσωπικότητας αλλά προσβολή της ιστορίας, και ως δημόσιο πρόσωπο δε μπορεί να προσβάλλει την ιστορία της πατρίδας μας. Άσε τον ξενόφερτο Βολταίρο και μάθε τι ίσχυε στην Αρχαία Ελλάδα με τους απάτριδες και την βλασφημία προς την πατρίδα. Η ελευθερί του λόγου τελειώνει όταν γίνεται προσβολή και ύβρις προς την πατρίδα!

          • δυστυχως εισαι βαθια νυχτωμενος απο οσα σου ειπα!! και παραχαραξη ναυπαρχει εχει διακιωμα λεμε να λεει ο,τι θελει!!

          • Το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που υιοθετήθηκε το 1948, ορίζει ότι:

            Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης χωρίς παρεμβάσεις και την αναζήτηση, λήψη και διάδοση πληροφοριών και ιδεών με οποιοδήποτε μέσο και ανεξαρτήτως συνόρων[7]

          • αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει προσβολή και ασέβεια; κι εγώ μπορώ να σε προσβάλω, να σε συκοφαντώ και να λέω ότι θέλω για σένα ή για τη φυλή σου ή για τη θρησκεία σου αν το πάμε έτσι. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ???

          • μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις!! γιατι δεν κανεις μηνυση στο δημαρχο επειδη προσβληθηκες; πανε τον λοιπον στα δικαστηρια οχι μονο στα εδω και στα ευρωπαικα να σε δω!! μαλλον δεν καταλβες τιποτε απο το τι ειναι γνωμη τοτε δε θα πρεπει να μιλαει κανεις μας και ποτε αν δεν συντασεται με την αποψη τψν πολλων και αν υπαρχει κινδυνος να θεωρει ασεβεια!! πανε τοτε ολο το συριζα στα δικαστηρια για ασεβεια και προσβολη!! ε ξυπνα πολυ δημολρατης εισαι !!!

          • και επειδή υπάρχουν οι μηνύσεις σημαίνει ότι έχει και τα παραπάνω ως δικαιώματα;; τρικυμία εν κρανίω.

  • Πέρασαν 3.5 χρόνια αγαπητέ μου δήμαρχε και δυστυχώς δεν έχεις αντιληφθεί ότι είσαι δήμαρχος Κοζάνης μιας ιστορικής περιοχής Και στο θέμα του ξεπούληματος της ΔΕΗ με τις όποιες συνέπειες για την περιοχή μας και τώρα για το όνομα της γείτονος χώρας των Σκοπίων τα αντανακλαστικα σου επέτρεψε μου να τα χαρακτηρίσω ελλειπή έως ανύπαρκτα και αυτό δυστυχώς για σένα και πολλούς άλλους θα φανούν στο εγγύς μέλλων

  • αρέσει η οχι μια άποψη ειπε.εαν είμαστε πιο σοβαρή και πιο σωστή από τον δήμαρχο λεω εγω να πάμε να ζητήσουμε την άποψη τον βουλευτών της κοζανη έτσι να διαμαρτυρηθούμε διοτι αυτοί ειναι στο απυρόβλητο αυτοί νομοθετούν ψηφίζουν. να λέμε αλήθειες οι βουλευτές της κοζανης μούγκα και κανείς δεν ασχολείται με αυτούς επίσης και για την περιφέρεια μούγκα κανεις μα κανείς δεν κάνει αρνητική κριτική. ???

  • πολυ λιγος για δημαρχος ο Ιωαννιδης, δεν ειναι καλυτερος απο τον προηγουμενο..

    Κατα τ’αλλα Κοζανη τοπος να ζεις!!!

    • Έναςν που πήρε την ψήφο διαμαρτυρίας και απέκτησε επάγγελμα . Πολλα ανεχτήκαμε απο τον Λευτέρη σαν δήμαρχο αλλά δεν τον επιτρέπουμε να βοηθήσει στην πώληση της ιστορίας μας

  • Ο Δήμαρχος είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, το εμπεδώσαμε. Έτσι κι αλλιώς, η “πράσινη οικολογία” είναι απότοκο του πολιτιστικού μαρξισμού της σχολής της Φρανκφούρτης (βλέπε και Κον Μπεντίντ), οπότε είναι λογικό να έχει περισσότερη σχέση με τον εθνομηδενισμό παρά με την οικολογία, ασχέτως εάν η συγκεκριμένη παράταξη εκμεταλλεύτηκε άριστα τις συγκυρίες (και ορισμένους χρήσιμους ηλιθίους) για να φτάσει στην εξουσία του δήμου. Για τους ψηφοφόρους του ισχύει το “δεν ήξερες, δεν ρώταγες”… Το θέμα, όμως, δεν είναι οι συριζο-οικολόγοι αλλά οι υπόλοιπες παρατάξεις του δημ. συμβουλίου. Ποια είναι η δική τους θέση (και αντίδραση απέναντι στη θέση της δημοτικής αρχής); Τόσο λίγοι είναι ή μοιράζονται κι αυτοί τις ίδιες απόψεις;

  • Δήμαρχε την προσωπική σου άποψη να την λες στην παρέα σου σαν δήμαρχος οφείλεις να σέβεσαι την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών

  • Δήμαρχε Ιωαννίδη:
    Ο Δεσπότης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Δεσπότης Γρεβενών Αιμιλιανός Λαζαρίδης, ο Η Ρ Ω Α Σ Π Α Υ Λ Ο Σ Μ Ε Λ Α Σ και τόσοι άλλοι, δεν θυσιάστηκαν για μια σύνθετη ονομασία.
    Προσοχή λοιπόν σε θέσεις που είναι ενάντια στην πλειοψηφεία της κοινωνίας.
    Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η.

  • Σιγά την άποψη.Πρώτα απ όλα ο άνθρωπος δεν έχει γνώση.Τα σκόπια δεν έχουν αναγνωριστεί απ τον οηε κι απ την εε με το επίσημο όνομα που θέλουν αλλα με προσωρινό όνομα.Πρώτα να κάτσει να μαθει βασικές παραμέτρους όπως οφείλει και να μη μας κάνει τον δήθεν γενναίο.Αλλα δε φταίει αυτός οι ίδιοι οι Κοζανίτες φταίν που ψηφίζουν τέτοιους ιδεολογικά οικολογοκάτι κι αριστεροθολούρα.

  • -«Αντιμετωπίσαμε το θέμα των Σκοπίων
    με δειλία και ωσάν να είμεθα εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της Ιστορίας»
    Μανόλης Ανδρόνικος ΑΝΤΙΒΑΡΟ 11-1-18

    κύριοι εθνομηδενιστές Γουστάρετε να προδώσετε!

  • ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑΒΛΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΟΥ.ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΕΒΕΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

  • «Μακεδόνες» αποκαλείς, το Σλαβοαλβανικό συνονθύλευμα.
    Και θα πρέπει, παρά τον ασύστολο λοιδορισμό, εγώ να σε υπομένω λοιδορούντα, κύριε δήμαρχε.

  • Η αλήθεια είναι ότι κατάλαβε ότι δεν μπορεί να μαζέψει με τίποτα αυτά τα ανεκδιήγητα που είπε και βγήκε τώρα να μας το παίξει δήθεν γενναίος.
    Χαρείτε κάτι αριστερούλιδες εθνομηδενιστές.
    Το σίγουρο είναι ότι προκάλεσε το κοινό αίσθημα του τόπου και για αυτό δεν θα ξαναβγεί ποτέ.
    Αντίο από τώρα.

  • δημαρχάκο,σε λίγο θα είσαι μια θλιβερη παρένθεση για τον τόπο,καλά σου είπε ο Κασαπίδης,δεν ξέρεις σε ποια χώματα πατάς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.