Θωρακίστε το σπίτι σας ενάντια στις ορέξεις των διαρρηκτών

17 Ιανουαρίου 2017
10:41
Κανένα σχόλιο

Και μόνο η λέξη «οικογένεια», που ετυμολογικά προέρχεται από τις λέξεις «οίκος» και «γένος» (δηλαδή, οι συγγενείς που διαμένουν σε ένα σπίτι), είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική είναι η κατοικία μας για την οικογενειακή μας ζωή. Κάθε παραβίασή της συνιστά όχι μόνο ποινικά κολάσιμη πράξη, αλλά και πράξη προσβολής της ιδιωτικότητας και του ασύλου που κάθε άνθρωπος οφείλει να απολαμβάνει στο σπίτι του.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και εκείνοι που καταπατούν κάθε τέτοια αρχή και εποφθαλμιούν τις περιουσίες των άλλων, ειδικά των πιο αδύναμων, χωρίς μάλιστα να λαμβάνουν υπόψη τους αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο σπίτι όταν επιχειρούν να το διαρρήξουν. Και ακόμη πιο δυσάρεστο είναι πως τα τελευταία χρόνια, λόγω της εισροής κάποιων κακοποιών αλλοδαπών στοιχείων και της όξυνσης της οικονομικής κρίσης, η εγκληματικότητα αυτού του είδους αυξάνεται ποσοτικά, αλλά και επιδεινώνεται ποιοτικά, γίνεται πιο σκληρή.

Ωστόσο ο τομέας της ασφάλειας και της φύλαξης παρακολουθεί αυτή την πορεία και προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις. Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από συναγερμούς, από τους πιο απλούς στη χρήση μέχρι και τους πιο πολύπλοκους, για εκείνους που έχουν μεγάλη περιουσία και βρίσκονται πρώτοι στη… λίστα προτίμησης των πιο φιλόδοξων κακοποιών.

Δεδομένου όμως ότι οι διαρρήκτες γενικά δεν κάνουν… ταξικές διακρίσεις, κάθε σπίτι οφείλει σήμερα να διαθέτει σύστημα συναγερμού, σε κάθε πιθανή είσοδό του. Ανάλογα με τον όροφο και τη διαρρύθμιση κάθε διαμερίσματος, αυλόπορτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα αποτελούν πρώτης τάξεως στόχους για οποιονδήποτε έχει βάλει στο μάτι την περιουσία σας.

Για να είναι μάλιστα κανείς σίγουρος πως δεν θα συμβεί τίποτε δυσάρεστο στο σπίτι του, θα πρέπει να συνεργαστεί και με μια εταιρεία σεκιούριτι που θα σπεύσει άμεσα στον χώρο αν διαπιστώσει παραβίαση της κατοικίας ή ύποπτες κινήσεις γύρω από αυτήν. Ακόμη, μπορεί να εγκαταστήσει κρυφές κάμερες ασφαλείας, έτσι ώστε ακόμη κι αν δεν αποτρέψει την κλοπή, τα στοιχεία που θα έχουν καταγραφεί να είναι καταδικαστικά για τους «ελαφροχέρηδες».

Κι αν όλα αυτά φαίνονται σε κάποιους υπερβολικά, με την απλοϊκή λογική ότι «έλα μωρέ, σε μένα θα συμβεί;», ίσως θα πρέπει να σκεφτούν εκείνες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποιοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ληστές μέσα στη νύχτα και έζησαν αγωνιώδεις στιγμές για εκείνους και τις οικογένειές τους. Μέχρι βέβαια να αποκαλύψουν πού βρίσκονται χρήματα και τιμαλφή, προκειμένου να σώσουν τις ζωές τους, χάνοντας το βιος τους και… αρκετά χρόνια από τη ζωή τους λόγω του εφιάλτη που βίωσαν.

Συνυπολογίζοντας την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και την ανάγκη όλων για ασφάλεια, οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα προφέρουν προϊόντα και συνδυαστικά πακέτα σε προσιτές τιμές, ώστε να απολαμβάνουν όλοι το δικαίωμα της ήρεμης οικογενειακής ζωής. Με μια απλή αναζήτηση στο Internet ή ζητώντας τη γνώμη όσων ήδη προνόησαν και εγκατέστησαν συναγερμό στο σπίτι τους, μπορείτε να καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα επιλογή και να οδηγήσετε στην… ανεργία τον μόνο «επαγγελματικό» κλάδο που του αξίζει κάτι τέτοιο: τους διαρρήκτες.

Θωρακίστε λοιπόν το σπίτι σας και χαρείτε οικογενειακές στιγμές αποκλείοντας έξω από την καθημερινότητά σας και τη γαλήνη σας κάθε απρόσκλητο επισκέπτη που επιβουλεύεται τα υπάρχοντά σας. Και μάλιστα σήμερα, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά…

Διαβάστε περισσότερα: συναγερμοί σπιτιών

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι