Αντιδρά ο Δήμαρχος Βοΐου στην κατασκευή σταθμού νέων διοδίων στον Αλιάκμονα – Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το kozan.gr

18 Ιανουαρίου 2017
18:54

Μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για κατασκευή σταθμού διοδίων στην περιοχή Αλιάκµονα επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος κάλεσε άμεσα τους συνεργάτες του για να λάβουν θέση επί του θέματος.

Συγκεκριμένα ο νέος σταθμός διοδίων στον Αλιάκµονα, περιοχή που ανήκει γεωγραφικά στον Δήμο Βοΐου, διακόπτει την «ελεύθερη» διέλευση των οχημάτων, αφού αυτή θα γίνεται μόνον κατόπιν καταβολής κομίστρου, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.

Μάλιστα, η εκτιµώµενη αξία του έργου, εκτιμάται στο ποσό του 1,5 εκ. ευρώ περίπου, ενώ η ολοκλήρωση εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου ορίζεται σε 180 ημέρες, μετά τη λήξη των απαιτούμενων διαδικασιών.

Ο Δήμαρχος Βοΐου λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω στοιχεία, πρότεινε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αποφανθεί το ανώτατο θεσμικό όργανο σχετικά. Υπογράμμισε ακόμη ότι ο κάθετος άξονας Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, κατασκευάστηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, όπου η εγκατάσταση σε αυτόν το δρόμο, σταθμού διοδίων ιδιωτικής εταιρείας θα αποτελεί αρνητική πρωτοτυπία για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος προτείνει την άμεση κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων στους συναρμόδιους Υπουργούς το συντομότερο, δεδομένου ότι η λειτουργία των διοδίων θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες, όπου βεβαίως θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην όποια εναπομείναντα τουριστική επισκεψιμότητα.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.