Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Καρακασίδης: Η Αμπελοκαλλιέργεια προτεραιότητα στη Δυτική Μακεδονία

20 Φεβρουαρίου 2018
16:30

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για τα αμπέλια στη Δυτική Μακεδονία, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Στο πλαίσιο της εξειδίκευσης του περιφερειακού σκέλους των κριτηρίων επιλογής προσδιορίστηκαν οι τρεις κλάδοι προτεραιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η κατηγορία των αμπελώνων για παραγωγή οίνου εμπίπτει στον κλάδο προτεραιότητας της που περιγράφεται ως: «Ποσοστό της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση-ΤΑ) που προέρχεται αθροιστικά από τους τομείς βιολογικής παραγωγής, ολοκληρωμένης διαχείρισης και παραγωγής προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 60% της ΤΑ του συνόλου της εκμετάλλευσης και φέρει συντελεστής βαρύτητας: 0,80».

Η κατηγορία που αφορά τους αμπελώνες για επιτραπέζια χρήση συμπεριλαμβάνεται στο παραπάνω κριτήριο κι επιπλέον στο εξής: «Ποσοστό της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση-ΤΑ) που προέρχεται αθροιστικά από τους τομείς των οπωροκηπευτικών, των βρώσιμων οσπρίων και των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών είναι μεγαλύτερο ή ίσο του 60% της ΤΑ του συνόλου της εκμετάλλευσης και φέρει συντελεστής βαρύτητας: 0,90».

Οι περιγραφόμενοι τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αφορούν τόσο τους υποψήφιους φυσικά και νομικά πρόσωπα όσο και τα υποψήφια συλλογικά σχήματα αγροτών.

4 σχόλια

  • Ωραία, γιατί είμαστε τότε η μόνη περιφέρεια που δεν συμπεριλαμβάνεται λοιπόν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τύπο;

  • Ας ψάξουν κύριε Καρακασίδη οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τι θα κάνουν μετά τις εκλογές και μην νομίζετε ότι εσείς θα ξεφύγετε
    Απλήρωτοι αγρότες από ζημιές του 2017 και όχι μόνο απλήρωτη η επιστροφή πετρελαίου απλήρωτοι παραγωγοί
    Μην υποδεικνύεται τους ανθρώπους τι θα κάνουν ντροπή η υποχρεώσεις υποχρεώσεις
    ΕΦΚΑ ΕΝΦΙΑ φόροι δόσεις πετρέλαια εφόδια ρεύμα κτλπ
    Μπράβο σας έχετε ξεχάσει τους αγρότες Γιαυτό πρέπει να σας μαυρίσουν

  • Ας ψάξουμε να βρούμε τους πραγματικούς υπεύθυνους για όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε.Ολοι κρινομαστε για τις συνολικές μας πράξεις στη ζωή κ δίνουμε καθημερινά εξετάσεις γι αυτό.Ο κύριος Καρακασιδης τις έχει δώσει τις εξετάσεις του όλα αυτά τα χρόνια κ δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.