“Έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή ξημερώματα Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 48 ετών, ο πρώην Δήμαρχος Δεσκάτης Γρεβενών, Νίκος Μίγκος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Greveniotis.gr, ο άτυχος Νίκος, γύρισε στο σπίτι του, μετά από γλέντι που είχε με φίλους του για τη γιορτή του, ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε.  Η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Ήταν πατέρας δύο παιδιών,  απόφοιτος της Κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ και της Οικονομικής σχολής. Το επάγγελμα του ήταν Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στη Δεσκάτη  αύριο  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί 

Αναλυτικά το βιογραφικό του αδικοχαμένου Νίκου Μίγκου έχει ως εξής: 

Γεννήθηκε το 1968 στη Δεσκάτη Γρεβενών. Από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλέχτηκε Πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του Λυκείου Δεσκάτης.

Ως σπουδαστής στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα και παράλληλα ενεργοποιήθηκε δραστήρια στο Σύλλογο Δεσκατιωτών Θεσσαλονίκης του οποίου ήταν γραμματέας. Το 1994 εκλέχτηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος στην πρωτοϊδρυθείσα αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών με τον συνδυασμό του Νομάρχη Αντώνη Πέτσα.

Την τετραετία 1999 – 2002 διετέλεσε πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ε.Μ.Ο.Δ.. Από το 2002 – 2006 ήταν μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Γρεβενών (Οικονομικός Επόπτης). Ήταν Γραμματέας της Ν.Ο.Κ.Ε. (Νομαρχιακή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) της Νομαρχίας Γρεβενών. Διετέλεσε Δήμαρχος Δεσκάτης από το 2007. Μέλος του Δ.Σ. της ΑΝ.ΓΡΕ και Αντιπρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος Leader στο Νομό Γρεβενών. Ασκούσε το επάγγελμα του ασφαλιστή.

greveniotis.gr