Με επιτυχία συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τυροκομίας στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ VOLTEROS στην Κοζάνη. (σχετικό άρθρο: https://kozan.gr/archives/83961)
Οι καταρτιζόμενοι μαθαίνοντας όλες τις σύγχρονες τεχνικές της Τυροκόμισης αλλά χρησιμοποιώντας και την παράδοση, δημιουργούν πολλές ποικιλίες τυριών αλλά και παραδοσιακής Φέτας.
Δημιουργούν συνταγές που η επινόησή τους χάνεται στα βάθη του χρόνου…
Οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ VOLTEROS αποτελούν τους συνεχιστές της παράδοσης αλλά και τους εφαρμοστές των σύγχρονων τεχνολογιών και των αυστηρών υγειονομικών προδιαγραφών.