Eυχαριστήριο του πρόεδρου της Ερμακιάς για την αναγνώρισή της ως μαρτυρικής κοινότητας

26 Φεβρουαρίου 2018
19:13
Κανένα σχόλιο

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμακιάς θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και των κατοίκων της Μαρτυρικής πλέον Κοινότητας μας, όλους όσους συνέβαλαν στην αναγνώριση της Ερμακιάς από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, που αποφάσισε ομόφωνα την ένταξή της στον κατάλογο των μαρτυρικών χωριών. Ευχαριστώ όλους τους βουλευτές του Νομού Κοζάνης που στάθηκαν αρωγοί στην δύσκολη προσπάθειά μας, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης και εκλεκτό φίλο για την έμπρακτη βοήθειά τους, τον Δήμο Εορδαίας και τον Δήμαρχο που πίστεψαν στο δίκαιο αίτημά μας και μας στήριξαν, καθώς επίσης και τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας που κρατούσαν το φλέγον θέμα της καταστροφής της Ερμακιάς στην επικαιρότητα. Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας μας χρωστάμε σε όλους τους επιζώντες εκείνης περιόδου που δέχτηκαν με τις συνεντεύξεις τους να ρίξουν φως στη θηριωδία που βίωσαν την Άνοιξη του 1944. Πρόκειται για μία ιστορική και ηθική αναγνώριση, μία πράξη δικαιοσύνης για την ολοσχερή καταστροφή, τον ξεριζωμό, το βαρύ φόρο αίματος, αλλά και για την αποκατάσταση της μνήμης των θυμάτων.

Ο Πρόεδρος της ΤΚ Ερμακιάς

Δημήτρης Σακελλάρης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.