Παναγιωτάκης: Δυσβάσταχτος πλέον ο λιγνίτης για τη ΔΕΗ – Επιτυχία της αποεπένδυσης, για να στραφούμε στις ΑΠΕ

27 Φεβρουαρίου 2018
23:16

Πρόκειται για μια μεγάλη και απότομη αλλαγή, η οποία θα πρέπει να αναλυθεί και να αφομοιωθεί πολύ γρήγορα, ώστε η ΔΕΗ να διαμορφώσει τη θέση της στο νέο περιβάλλον, όπως εξήγησε.

Δεδομένων των ανησυχιών που έχουν εκφραστεί, ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΗ δε θα θιγούν, ενώ ούτε και τα οφέλη των τοπικών κοινωνιών θα δεχτούν πλήγμα, καθώς τα ορυχεία θα παραμείνουν στη ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι η εταιρεία δεν μπορεί πια να είναι το παλιό μονοπώλιο που εκμεταλλευόταν κατ’ αποκλειστικότητα τους λιγνίτες και προμήθευε τους καταναλωτές με ηλεκτρική ενέργεια.

Στις νέες συνθήκες, εξήγησε ο κ. Παναγιωτάκης, ο λιγνίτης είναι πλεόν δυσβάσταχτος για τη ΔΕΗ, γι’ αυτό και η εταιρεία στρέφεται αποφασιστικά στις ΑΠΕ, με στόχο τα 2GW.

Η στρατηγική της ΔΕΗ είναι ό,τι απολέσει στην Ελλάδα, να το ανακτήσει μέσω της δραστηριοποίησής της στην ευρύτερη περιφέρεια, υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτάκης.

energypress.gr

6 σχόλια

  • Για να πετύχει το σχέδιο και να τελειωνουν με τους λιγιτες προσπαθουν να ξεκάνουν και τον Αδαμίδη Για να φύγει και το τελευταίο εμπόδιο αφού ο περιφερειάρχης άρχισε να τα μασάει !! Γι αυτό και θέλουν να βάλουν ηγεσία στη ΓΕΝΟΠ η οποία δεν θα έχει σχέση με τους λιγνιτες !!

  • προφανώς δεν έχει καταλάβει σε ποια επιχείρηση είναι διευθύνων σύμβουλος,ναι στις ΑΠΕ,αλλά με εθνικό καύσιμο τον λιγνίτη,ας κάνουν αντιρυπαντικές μονάδες,λεφτά υπάρχουν να κοπούν τα επιδόματα ενοικιών από τους ζάμπλουτους πολιτικάντηδες.

    • Σωστός. Με την χρήση αντιρυπαντικών μονάδων, ο λιγνίτης θα παραμείνει εθνικό καύσιμο με οτι σημαίνει αυτό για την ενεργειακή μας ανεξαρτησία!

  • Θέλουν να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τους λιγνίτες με πρόσχημα τις ΑΠΕ. Όταν οι ΑΠΕ αποτύχουν, γιατί δεν μπορούν να βγάλουν εγγυημένη ισχύ. Θα έρθουν οι εθνοσωτήρες βιομήχανοι με το φυσικό αέριο, που θα τους χρυσοπληρώνουμε πολύ πάνω από τον λιγνίτη, και θα λέμε και ευχαριστώ.
    Το παιχνίδι είναι στημένο να γυρίσουμε σε φυσικό αέριο, όλα τα άλλα είναι προφάσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.