Αγιασμός Θυρανοιξίων Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Ανδρέα του ΤΕΙ Δ.Μ. στα Γρεβενά από Μητροπολίτη Γρεβενών κ.Δαβίδ

15 Μαρτίου 2018
17:47

Τον Aγιασμό Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, στον χώρο του ΤΕΙ στα Γρεβενά, τέλεσε την Πέμπτη 15-3-2018, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, παρουσία του Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Σ. Γκανάτσιου, του Προέδρου του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά κ. Γ.Κοντέου και του Διευθυντή ΚΤΕ Δυτ. Μακεδονίας κ. Ν. Ασημόπουλου.

Τον Αγιασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Ε. Σημανδράκος, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γ. Δασταμάνης, ο πρώην πρύτανης ΔΠΘ  κ.Κ.Σιμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ.Μ.Αδάμος , καθηγητές,  προσωπικό και φοιτητές του Ιδρύματος.

 

21 σχόλια

  • Απορία ψάλτου, βηξ: Το ΤΕΙ είναι ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή ιερατική σχολή;

    «Δεν υπάρχει παράδεισος ή μετά θάνατον ζωή, αυτό είναι ένα παραμύθι για όσους φοβούνται το σκοτάδι…», έλεγε σε μια συνέντευξή του πριν από λίγα χρόνια ο αστροφυσικός Stephen William Hawking

    Απ΄ ό,τι φαίνεται ο κ. Γκανάτσιος και οι συν αυτώ “καθηγητές” – θεράποντες της επιστήμης έχουν άλλη γνώμη. Μιας και μοιράζονται πολλά μεταπτυχιακά και προφανώς υπάρχει η προσδοκία και των διδακτορικών, παρακαλώ να μας παρουσιάσουν μια εργασία που να τεκμηριώνει τη μετά θάνατον ζωή, να ξεπεράσουν και τον μακαρίτη πια Stephen William Hawking που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών στο σπίτι του στο Κέμπριτζ.

    Άντε και καλόν παράδεισο!

    • Σε μία διάλεξή του ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ είχε τονίζει ότι«Πιθανότατα δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή» Πηγή: iefimerida.gr 14-318 Ακούς ανώνυμε at 18:46 «πιθανότατα» όχι με βεβαιότητα !
      Οι αμφιβάλλοντες για την ύπαρξη του Θεού είναι οι άνθρωποι με τα μεγάλα εσωτερικά δράματα. Ο ανύπαρκτος, κατ’αυτούς, Θεός κατέχει την πρώτη θέση στις διάνοιές τους, τις απασχολεί και τις τυραννεί διαρκώς.
      Ο Αστροναύτης Εργουιν είπε : Το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν είναι ότι ο άνθρωπος περπάτησε στο φεγγάρι αλλά ότι ο Θεός περπάτησε στην γη.

      • Ο ανθρωπος έχοντας πεπερασμενη διανοια, ό,τι δε μπορεί να ερμηνεύσει το αποδίδει σε μια ανώτερη οντότητα. Αλλοι την ονομαζουν Αλλαχ, αλλοι την ονομαζουν Βούδα, εμείς Θεό.
        Σε κάθε περιπτωση πάντως, σδ ένα εκπαιδευτικο ιδρυμα που θεραπεύει τις επιστήμες δε χωρά η μεταφυσική…

        Την επομενη φορα ας φωνάξουν και τον Αμβρόσιο Λενή. Κατα την περιοδο της επταετιας ηταν “εξομολογος”(;) των αριστερων κρατουμενων…
        Επί δημοκρατίας εγινε μητροπολιτης…

        • ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

          ΧΑΝΣ ΝΤΡΙΣ : μαθητής του Χαίκελ , αναγκάστηκε από δικά του πειραματικά δεδομένα να αρνηθεί τον υλισμό και την μονιστική θεωρία του διδασκάλου του.
          Οι βιολόγοι ΧΑΝΣ ΝΤΡΙΣ και Ζαν Ροστάν (υλιστής) παραδέχονται ότι μέσα στη ζωντανή ύλη υπάρχει κάτι το άυλο, κάτι το ασύλληπτο, υπάρχει σκοπός , η εντελέχεια.
          -ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΙΛΛΙΚΑΝ -κορυφαίος Αμερικανός φυσικός
          Η νεωτέρα αληθινή επιστήμη μαθαίνει να πορεύεται ταπεινά με τα του Θεού της.
          -ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ (ιδρυτής ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ) : τα πάντα απόρροια του Θεού.

          • Μετά την Ισλαμική δημοκρατία του Ιράν, καιρός να ανακηρύξουμε τη Χριστιανική δημοκρατία της Ελλάδας…

            Νέος πρόεδρος ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος. Υπουργικό Συμβούλιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

          • Έτσι ακριβώς, όπως αρχίζει και το Σύνταγμα. Και να ζορίζεσαι καημένε αθεούλη.

    • Οντως βηξ κυριε 18.46 γιατι για να φοβασαι το σκοταδι πρεπει να υπαρχεις πρωτα κι υστερα να αισθανεσαι το φοβο. Κι οντως η ψυχη στο ταξιδι της φοβαται

  • ……παρακαλώ να μας παρουσιάσουν μια εργασία που να τεκμηριώνει τη μετά θάνατον ζωή…….Ανώνυμος at 18:46

    Πρέπει πάντα να υπάρχει μία διάκριση ως προς τη δυνατότητα γνώσης.
    α). Η γνώση του Ακτίστου δηλ. της θεότητας (των ενεργειών, της παρουσίας της) και β) η γνώση της δημιουργίας.
    Αυτό σημαίνει ότι αν θέλω να έχω γνώση του κτιστού δηλ. της δημιουργίας, ο επιστήμονας θα μου μιλήσει για το πώς λειτουργεί το κτιστό. Αλλά μέσω της επιστήμης δεν ερμηνεύονται οι ενέργειες της θεότητας.
    Αν θέλω να μάθω για το Θεό, δεν θα ρωτήσω τον επιστήμονα. Θα ρωτήσω αυτόν που έχει πείρα-εμπειρία της παρουσίας του θεού, δηλ. τον προφήτη , τον θεόπτη, τον άγιο. Ο Θεός δεν άφησε τον Εαυτό του χωρίς μάρτυρες. Εν τοις αγίοις θαυμαστός !!

    • Πολύ σωστά. Μόνο όσοι δεν θέλουν να πιστέψουν δεν πιστεύουν, γιατί δεν τους αφήνει ο εγωισμός και ο υλισμός που τους διακατέχει.

    • Πού κολλάει το παρεκκλήσι στο ΤΕΙ δεν κατάλαβα.

      Να θυμίσω ότι το ΤΕΙ έχει και μουσουλμάνους φοιτητές και Ιουδαίους. Γιατί δε φτιάχνει τζαμί και συναγωγή για τη δική τους προσευχή;

      Γιατί τόσος θρησκευτικός φανατισμός και ρατσισμός, σε κάθε τι διαφορετικό;

      • Να πληρωσουν φορους, ν αγορασουν οικοπεδο, να κτισουν και να εχουν. Ολα τζαμπα και ειμαστε και ρατσιστες; να φυγουν αν δεν τους αρεσει. Ηρθαν παρανομα με το ετσι θελω σε μια ορθοδοξη Χριστιανικη χωρα τους ανεχομαστεμε καθε εγκληματικοτητα τους, τους ταιζουμε,τους ποτιζουμε,τους ντυνουμε, βγαζουν χρημα παρανομο και θα σταματησουμε να ειμαστε Χριστιανοι για να μη τους στεναχωρουμε; Οχι! Υπαρχουν Ορια! Καντα αυτα σπιτι σου να δουμε τη γαλαντομια σου

        • Δεν ήξερα ότι οι μουσουλμάνοι Έλληνες της Δυτικής Θράκης είναι λαθρομετανάστες στον τόπο τους… ούτε οι Έλληνες Εβραίοι που ζουν σε τούτα τα χώματα από την εποχή του Βυζαντίου ή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

          Τελικά πόσο τυφλός μπορεί να είσαι;

          • Αυτοι που αναφερεις ειναι μειοψια της μειοψηφιας και η χωρα τους εχει φροντισει με το παραπανω αμφοτερους σε ολους τους τομεις. Μη ξεχνας ποσοι εβραιοι σωθηκαν κρυμμενοι απο Χριστιανους στα σπιτια τους και επιπλεον σκεψου τι περασαν οι Χριστιανοι με αμφοτερους η σκεψου πως περνουν σημερα κοντα τους στις αντιστοιχες χωρες. Εδω αμφοτεροι ζουν και βασιλευουν.

          • Ναι… οι Χριστιανοι “εσωσαν” τους εβραιους κι εφαγαν την περιουσια τους…

          • είδαμε και τους άθεους μπολσεβίκους σε μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες όλων των εποχών. καλύτερα να μη μιλάς ανόητε.

  • Άντε, του χρόνου να προσέλθουν για την Ιερά Ακολουθία όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες με ποδιά, πηλίκιο και σεμνή ενδυμασία.

    • εγώ λέω να κάνουν καμιά θυσία στον Δία, στον Μωάμεθ, στον κθούλου και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού. εσένα όμως τι σε κόφτει;;;

    • Ενω ο φανος και τα μπρε μπρε με τις αμφιεσεις τους πρεπει και εγινε κατεστημενο. Αυτη ειναι η δικη σου θρησκεια και πρεπει να τη σεβομαστε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.