kozan.gr: Ώρα 09:00 π.μ.: “Πνίγεται” από τη σκόνη όλο το ενεργειακό λεκανοπέδιο (Koζάνης – Φλώρινας) και περιοχές πέριξ αυτού – Όλοι οι σταθμοί μέτρησης, πλην ενός, καταγράφουν τη μέγιστη τιμή “10” ατμοσφαιρικής ρύπανσης

18 Μαρτίου 2018
09:10

Μια εικόνα που δεν συναντάμε συχνά, παρουσιάζει αυτή την ώρα (09:00), πρωί Κυριακής 18/3, όλο το ενεργειακό λεκανοπέδιο (Koζάνης – Φλώρινας) και περιοχές πέριξ αυτού. Οι τιμές των σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του Κέντρου Περιβάλλοντος Δ. Μακεδονίας, στο ενεργειακό λεκανοπέδιο (πλην της Ακρινής),  έχουν εκτοξευτεί στη μέγιστη ένδειξη “10” . Το γεγονός ότι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από τη Σαχάρα έχουν μεταφερθεί από χθες στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή, δημιουργούν περιβαλλοντικές συνθήκες στην ποιότητα της ατμόσφαιρας που συνιστούν μικρή ή μεγαλύτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες (άτομα με καρδιολογικά προβλήματα, έγκυες, άτομα που ταλαιπωρούνται από άσθμα, ηλικιωμένοι).

Επισκεφτείτε εδώ την επίσημη σελίδα του ΚΕΠΕ Δ. Μακεδονίας

kozan.gr

Ενδεικτικά παρουσιάζονται τα στοιχεία από κάποιους σταθμούς μέτρησης (Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καρυοχώρι)

2 σχόλια

  • Πλην της Ακρινής, γιατί οι έξυπνοι , αποφάσισαν να κρύψουν στην κυριολεξία το σταθμό μέτρησης μέσα στα δέντρα όπου και φιλτραρεται η σκόνη. Πώς άλλωστε θα μπορούσε το πλησιέστερο σημείο στα ορυχεία να μην πιάσει κόκκινο και όλος ο Νομος να είναι στα κόκκινα.

  • Χθες τα μεσάνυκτα η σκόνη ήταν ορατή στο φως των δρόμων μέσα στην Κοζάνη. Ο αέρας ήταν νοτιάς, συνεπώς δεν έφερνε στην Κοζάνη σκόνη απ’ τα ορυχεία, σίγουρα βέβαια θα πήγαινε σκόνη απ’ τα ορυχεία στην Πτολεμαϊδα. Μια βροχή μόνο θα μας σώσει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.