Σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής που αφορούν την ΔΕΥΑ Εορδαίας θα ήθελα ν’ αναφέρω κάποια πράγματα:

Η ρύθμιση των δανείων δεν έγινε από την τωρινή διοίκηση και τον πρόεδρο Ιορδανίδη Φώτη, αλλά από την προηγούμενη διοίκηση, επί προεδρίας Γεωργίου Καραΐσκου και ο οποίος άρχισε να πληρώνει τις δόσεις της ρύθμισης των δανείων της ΔΕΥΑΕ.

Τον Δεκέμβριο του 2014, η Κυβέρνηση Σαμαρά ψήφισε Νόμο, βάσει του οποίου, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, έγινε ευνοϊκότερη ρύθμιση των Δανείων της ΔΕΥΑΕ και άλλων οκτώ ΔΕΥΑ στην Ελλάδα, με τις ενέργειες της ΕΔΕΥΑ. Έτσι μπήκε η ΔΕΥΑΕ σε ευνοϊκότερη ρύθμιση και την οποία συνεχίζει να πληρώνει η ΔΕΥΑΕ.

Συμπέρασμα, καμία σχέση η ρύθμιση των δανείων με τη σημερινή διοίκηση. Καλό θα είναι οποιοσδήποτε προσπαθεί να πει κάτι να εξηγεί με λεπτομέρειες το τι και το πως, ώστε να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση φαίνεται ότι οικειοποιείται το νόμο της Κυβέρνησης Σαμαρά (Δεκέμβριος 2014), ο οποίος και διευθέτησε τα δάνεια των οκτώ ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και της Πτολεμαΐδας.

Όσο δε αφορά τα έργα για την κατασκευή των διυλιστηρίων και την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μελέτες έγιναν η μία επί δημαρχίας Γρηγόρη Τσιούμαρη και η άλλη επί δημαρχίας Π. Βρυζίδου. Δεν είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τους τότε δημάρχους γιατί τότε το ΕΣΠΑ δεν περιελάμβανε τέτοιου είδους έργα.

Σας ευχαριστώ για το βήμα