Συνάντηση του Μίμη Δημητριάδη με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.

10 Μαΐου 2018
23:10

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 10/05/2018, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Μίμης Δημητριάδης, με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Παυσανία Παπαγεωργίου , τη Διεθύντρια του γραφείου του Υπουργού κ. Νίκη Μουτζούρογλου και συμβούλους του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις με δημιουργικό και προωθητικό τρόπο μέσα σε ένα κλίμα θετικό κλίμα κατανόησης.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν τα ζητήματα των επικείμενων αλλάγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την διοικητική αναβάθμιση της παρεχομενης εκπαίδευσης.

Καθώς και εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τη δια βίου μάθηση. Γενικότερα ανέλυσαν ζητήματα που αφορούν την τοπική εκπαιδευτική καθημερινότητα.

Τη συζήτηση απασχόλησαν οι αλλαγές για το επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου και η οργάνωση ενός διεισδυτικότερου διαλόγου για την αποτελεσματικότερη νομοθετική τεκμηρίωση.

Επίσης, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της σύστασης κλάδων των οργανικών θέσεων διδακτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν ειδικότητες όπως αυτή της πληροφορικής, της γαλλικής και γερμανικής γλώσσας, και των καλλιτεχνικών μαθημάτων. Όπου συμφωνήθηκε από όλους με σαφήνεια πως επιτέλους αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό. Δηλαδή σύντομα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οριστικής επίλυσης ενός προβλήματος που απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γεγονός για το οποίο δεσμέυτηκαν οι υπεύθυνοι. Επομένως, θα πρέπει να υπογραφεί άμεσα η συγκεκριμένη ρύθμιση που θα δώσει τέλος στην αγώνία όλων αυτών των ανθρώπων και θα επιλύει ταυτόχρονα χρονίζοντα λειτουργικά προβλήματα της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Αποδεικνύοντας με απλό και ξεκάθαρο τρόποπως το Υπουργείο εργάζεται με συνέπεια και ανταποκρίνεται με ευθύνη στα ανάγκες των καιρών και του κόσμου της εκπαίδευσης.

5 σχόλια

  • “Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις με δημιουργικό και προωθητικό τρόπο μέσα σε ένα κλίμα θετικό κλίμα κατανόησης” Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?

    • Πραγματικά είναι να απορείς , ο βουλευτής εάν δεν έχει σημειώσεις μαζί του δεν μπορεί να ορθώσει κουβέντα

  • Τώρα μάλιστα! Ένα αξιόλογο αδιαπραγματευτης ευρυμαθειας και εξαιρετικής ευφράδειας άτομο συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις κλπ κλπ.Μηπως σχεδιάζει και την εθνική πολιτική στην παιδεία? Απλά πήγε να ζητήσει προσλήψεις των συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Γκεγκε?

  • Ο παντογνώστης βουλευτής συναντήθηκε με σωματεία της εκπαιδευτικής κοινότητας να του θέσουν τα ζητήματα !!!!!!!!!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.