Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιούργησε το πρώτο εξειδικευμένο Kτηνιατρείο άγριων θηλαστικών

27 Ιουνίου 2018
16:40
Κανένα σχόλιο

Το πρώτο εξειδικευμένο Kτηνιατρείο άγριων θηλαστικών λειτουργεί πλέον ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Η δημιουργία του αποτελεί σταθμό στον τομέα της προστασίας και της περίθαλψης των άγριων ζώων καθώς θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί περιστατικά άγριων σαρκοφάγων.

Το νέο Κτηνιατρείο βρίσκεται στις Αγραπιδιές Φλώρινας και ολοκληρώνει τις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρικού Σταθμού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που λειτουργεί επίσης χώρο φιλοξενίας και παροχής πρώτων βοηθειών για άγρια θηλαστικά. Έτσι, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τα αυξανόμενα και δύσκολα περιστατικά περίθαλψης λύκων, αρκούδων και άλλων άγριων ζώων.

Το Ειδικό Χειρουργείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και μπορεί να προσφέρει κτηνιατρικές υπηρεσίες παθολογίας, οδοντιατρικής, αλλά και χειρουργικών επεμβάσεων σε κάθε είδους ζώο έως 300 κιλά.

Ο προσδιορισμός των κριτηρίων ποιότητας και λειτουργίας του έγινε σε συνεργασία του επιστημονικού Συντονιστή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Δρ. Αλέξανδρου Καραμανλίδη και του εξειδικευμένου Κτηνιάτρου Ανδρέα Κυριαζή, ενώ τη συνολική εποπτεία είχε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Νατάσα Κομνηνού. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός υλοποιήθηκε από το γραφείο «.MMA Magda Mavridou Architects».

Η ανακατασκευή και διαμόρφωση του χώρου που βρίσκεται το Κτηνιατρείο, κατέστη εφικτή χάρη στο πρόγραμμα δημιουργίας «Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου» που υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο εξοπλισμός του εντάχθηκε στο έργο «Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του προγράμματος περίθαλψης και επανένταξης μεγάλων σαρκοφάγων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες δράσεις για τους πολίτες» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία ΚΟΣΜΑΟΓΛΟΥ υποστήριξε τη δημιουργία του νέου σύγχρονου Κτηνιατρείου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μέσω της χορηγίας των υλικών ελαιοχρωματισμού.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.