«Καμπανάκι» για τον  κίνδυνο να χαθεί  η προοπτική  λειτουργίας εθνικού  βιομηχανικού μουσείου στην περιοχή της Πτολεμαϊδας και αυτό να γίνει σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας, εάν δεν ενεργοποιηθούν οι τοπικές αρχές, οι  φορείς και συνολικά η κοινωνία, κτύπησε με συνέντευξη στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε  Κοζάνης, Θέμης Μουμουλίδης.

Με αφορμή δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας kozan. gr , σχετικά  με τον χαρακτηρισμό ως κινητών μνημείων από το Υπουργείο Πολιτισμού, είκοσι ενός (21) αντικειμένων του μηχανολογικού εξοπλισμού των βιομηχανικών συγκροτημάτων ΛΙΠΤΟΛ  και  ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, ο κ. Μουμουλίδης  έκανε γνωστό ότι  «θα προστεθούν και άλλα αντικείμενα, στον κατάλογο  των χαρακτηρισμένων κινητών μνημείων από το Υπουργείο Πολιτισμού, τους επόμενους μήνες».

Ο  Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ  ανέφερε  ότι ο βιομηχανικός εξοπλισμός από την εγκατάσταση και λειτουργία του πρώτου εργοστασίου της ΔΕΗ στην περιοχή της Πτολεμαϊδας, παρουσιάζει  πολύ μεγάλο ιστορικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον και αποτελεί μοναδικό δείγμα της βιομηχανικής κληρονομιάς, το οποίο-μαζί με όλα τα άλλα-«πρέπει να αποτυπωθεί  μέσα από την δημιουργία ενός σύγχρονου, εθνικού  βιομηχανικού μουσείου στην Πτολεμαϊδα, το οποίο θα συνδεθεί και με ουσιαστικές δράσεις για την μεταλιγνιτική περίοδο».

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση όλων των περιφερειακών και τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και της επιστημονικής κοινότητας και των κατοίκων της περιοχής.

.ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης