Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης διοργανώνει ορειβατική διαδρομή στην Γκιώνα το Σαββατοκύριακο 14 – 15. 7. 2018

12 Ιουλίου 2018
00:15
Κανένα σχόλιο

Η Γκιώνα είναι το ψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας, ανάμεσα στον Παρνασσό και τα Βαρδούσια. Ψηλότερη κορυφή είναι η Πυραμίδα στα 2.510 μέτρα. Στην αρχαιότητα ήταν γνωστή ως Ασέληνον όρος. Βρίσκεται στο κέντρο του νομού Φωκίδας βορειοδυτικά από την κοιλάδα της Άμφισσας, αποτελεί τμήμα της νότιας απόληξης της οροσειράς της Πίνδου και ενώνεται με τον Παρνασσό ανατολικά, με τα Βαρδούσια όρη δυτικά και με την Οίτη στα βόρεια. Στα νότια ενώνεται με το χαμηλό σύμπλεγμα λόφων που ονομάζονται Όρη Λιδωρικίου.

Σταθμεύουμε τα οχήματά μας στο χωριό Συκιά (720 μ) και παίρνουμε το μονοπάτι που οδηγεί προς το Λαζόρεμα. Ακολουθούμε το μονοπάτι “Καραγιάννη” (χαράχτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 από το γνωστό ορειβάτη και εκπαιδευτή της εποχής, Δημήτρη Καραγιάννη) προς την κορυφή Πυραμίδα (υψομ. 2510μ.).

Ελίσσεται ανάμεσα στις ορθοπλαγιές της Συκιάς και του Λάζου, σε αλπικό πεδίο. Η διαδρομή είναι καλά σημαδεμένη. Ακολουθώντας διάφορα περάσματα κερδίζουμε γρήγορα υψόμετρο και καταλήγουμε στη κορυφογραμμή της Γκιώνας πολύ κοντά στη Πυραμίδα.

Η διαδρομή κρίνεται απαιτητική και είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε αλπικό πεδίο.

Για πληροφορίες – συμμετοχές τηλεφωνήστε στα τηλέφωνα: 6981025650 τηλ. Συλλόγου και 6948001652 Αλ. Τσολάκης .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.