Το τελευταίο διήμερο του Ιουλίου θα επισκεφτεί πιθανότατα τα Γρεβενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

18 Ιουλίου 2018
20:28

Σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα θέτει τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκτιμά πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ο αιφνιδιασμός από τον Αλέξη Τσίπρα και οι κάλπες να στηθούν εντός του φθινοπώρου.

«Η κυβέρνηση είναι υπό κατάρρευση, άρα οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να είναι στιγμή εκλογών», αναμένεται να επισημάνει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώπιον των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της παράταξης κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, θέτοντας σε εκλογικό συναγερμό τον κομματικό μηχανισμό.

Όπερ σημαίνει, όπως θα πει ο κ. Μητσοτάκης προς τα γαλάζια στελέχη, «δεν υπάρχουν διακοπές για εμάς», με τον ίδιο να δίνει το παράδειγμα με τρεις περιοδείες που θα πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος του μήνα. Συγκεκριμένα, αύριο, Πέμπτη, θα επισκεφθεί την Κρήτη, την άλλη εβδομάδα την Κάλυμνο και την Κω και αμέσως μετά, κατά το τελευταίο διήμερο του Ιουλίου, τη Θεσσαλονίκη και τα Γρεβενά.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συστήσει εγρήγορση ειδικά στα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής, που ούτως ή άλλως έχουν αυξημένο και απαιτητικό ρόλο, ενώ αναμένεται να εξαπολύσει νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα της καθημερινότητας. Θα την κατηγορήσει δε για διαρκή επιχείρηση λάσπης σε βάρος της ΝΔ, η οποία από την πλευρά της -όπως θα σημειώσει- θα προτάξει το θετικό της αφήγημα, τις προγραμματικές της θέσεις και τις προτάσεις της. Ταυτόχρονα, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαμηνύσει ότι «κάθε φορά που θα προκαλούμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα απαντάμε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετανιώνει».

Με την εξελισσόμενη στρατηγική, σύμφωνα με συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτός θα αρχίσει να θέτει πλέον μετ’ επιτάσεως τα μεγάλα διακυβεύματα των επικείμενων καλπών, με γνώμονα και την 20ή Αυγούστου, όταν η χώρα τυπικά βγαίνει από τα προγράμματα στήριξης. Στόχος του, να αποδομήσει τους αναμενόμενους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την «έξοδο από τα μνημόνια», αλλά και να προβάλει την πολιτική πρόταση της ΝΔ για την επόμενη μέρα, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Να αλλάξουν τη χώρα»

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα από τις στοχευμένες επισκέψεις του σε όλη τη χώρα, θα επιδιώξει να έρθει πιο κοντά στους πολίτες, καλώντας τους να εμπιστευτούν ξανά την παράταξή του και τον ίδιο προσωπικά, προκειμένου να «αλλάξουν τη χώρα». Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζει να παραχωρήσει συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και να περπατήσει στις τοπικές αγορές, μιλώντας με ντόπιους επιχειρηματίες και αναπτύσσοντας το όραμά του για την επαναφορά της κανονικότητας στη χώρα.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ εξακολουθεί να επενδύει σε θέματα ηθικής και εν προκειμένω ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους στο θέμα της τεχνικής εταιρίας που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα. Χθες, η αξιωματική αντιπολίτευση δημοσιοποίησε έγγραφα, τα οποία, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν ότι η εταιρεία της οικογένειας του πρωθυπουργού, σε πλήρη γνώση της, διεκδίκησε ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκατομμυρίου ευρώ, καταθέτοντας -και μάλιστα δύο φορές στις αρμόδιες αρχές- πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Σύμφωνα με το ερώτημα που θέτουν στην Πειραιώς, «ο κ. Τσίπρας θεωρεί ηθικό σε μια πολιτισμένη χώρα τα αδέρφια του να διεκδικούν δημόσια έργα και μάλιστα να πιάνονται με τη… γίδα στην πλάτη, έχοντας υποβάλει πλαστές ενημερότητες;».

Φίλιππος Πανταζής

 

euro2day.gr

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.