Επιστολή του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης Κώστα Σανίδη προς τον Ιβάν Σαββίδη

24 Αυγούστου 2018
10:58

Προς τον κο Ιβάν Σαββίδη

Πάντα παρών ο Σαββίδης με πολλές κοινωνικές ευαισθησίες, χαρακτηριστικό γνώρισμα της προσφυγιάς.
Αυτός είναι ο Πόντιος που για αρκετό καιρό ήταν το κόκκινο πανί γιατί ξεπέρασε κάποια στιγμή τον εαυτό του, όχι βέβαια χωρίς αιτία.

Αγαπητέ πρόεδρε,
είχα την ευκαιρία και άλλες φορές να σου πω από κοντά ότι με την γενικότερη συμπεριφορά σου συμβάλλεις καθοριστικά στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ήδη άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια, να δικαιώνονται οι απόψεις μας και χαιρόμαστε γι’ αυτό.
Η άμεση συμπαράσταση σου και στους πυρόπληκτους της Αθήνας σηματοδοτεί τις διαχρονικές προθέσεις σου και δηλώνει απερίφραστα το μεγαλείο της ψυχής σου. Εμείς και η πλειοψηφία των Ποντίων που είμαστε δίπλα σου μόνο χαρά και υπερηφάνεια νιώθουμε.

Σε ευχαριστούμε

Κώστας Σανίδης
Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης

 


Ανοικτή επιστολή του Κώστα Σανίδη, Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης

Κοζάνη 24 Αυγούστου, 2018

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στον Ποντιακό Ελληνισμό η περιφορά των τριών Ιερών Εικόνων των Ιστορικών Μονών του Πόντου την ημέρα της Παναγίας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο της Ημαθίας.

Υπήρξε παράλληλα και ένα σαφές μήνυμα ενότητας του Ποντιακού Ελληνισμού μέσα από τη δύναμη των Ιερών Μονών που διαδραμάτισαν σημαντικότατο ρόλο στην πορεία του Ελληνισμού εκεί στις Αλησμόνητες Πατρίδες στον μακρινό Πόντο.

Θέλω να συγχαρώ τις διοικήσεις των Μονών για την σημαντική πρωτοβουλία και εκφράζοντας παράλληλα την ευχή και την ελπίδα ‘όλων των Ποντίων, αυτό το σημαντικό γεγονός να σηματοδοτήσει μια νέα πορεία ώστε να βρει τη δύναμη ο ποντιακός λαός να βαδίσει ενωμένος και δυνατός όπως το φωνάζουν δυνατά οι πρόγονοι μας από εκείνα τα Άγια Χώματα του Πόντου.

Εμείς όσον καιρό ακόμα μας το επιτρέψουν οι φυσικές μας δυνάμεις δεν προτιθέμεθα να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε δυνατά την άποψη και βαθιά μας επιθυμία για αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα του ποντιακού ελληνισμού, μακριά από κάθε είδους αντιπαραθέσεις και υστεροβουλίες, αγνοώντας όσους ανώνυμα και ανυπόστατα προσπαθούν να εμποδίσουν ό,τι σοβαρό και ουσιαστικό δημιουργείται στο χώρο.

Κώστας Σανίδης

Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης

14 σχόλια

    • Έχει ερημώσει η Λέσχη. Δεν εννοώ το κτήριο..εννοώ την ίδια τη Λέσχη. Άκου λοιπόν κύριε Σανίδη, αν θέλεις να κάνεις ένα καλό παραιτήσου από τη θέση σου. Μπορείς και ως πρώην να κάνεις αναρτήσεις για τον αγαπητό σου Ivan. Αλλά γιατί δεν το κάνεις , μόνον εσύ το ξέρεις .. και όλος κόσμος πλέον της περιοχής.
      Μετά μη διερωτάσαι γιατί δεν έχει κόσμο στη Λέσχη. Με ένα μέλος που μόλις ενηλικιώθηκε, με τους υπόλοιπους στο σύνολο συνταξιούχους και εσένα δεν γίνεται δουλεία!!!

  • Οι πόντιοι είναι περήφανος λαός! Είσαι πρόεδρος λέσχης ανθρώπων όχι οπαδός ομάδας! Άντε Κάνε μας την χάρη και παραιτησου!

  • ….. εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου!!!!! Με το όπλο στο γήπεδο. Γειά σου πρόεδρε. Εγώ είμαι Πόντιος ΑΕΚ.

    • Ότι η αεκ2014 πιστολιασει δύο φορές τα τελευταία χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν λες κάτι; το ότι κόβονται συντάξεις αλλά το ελληνικό δημόσιο πληρώνει για να κάνεις νέο γήπεδο η ομάδα σου πάλι τπτ; ο Σαββίδης σας φταίει που έχει βάλει ένα σκασμό λεφτά στο κράτος υποκριτές!

  • Βρε κόλλημα με τον Σαββίδη που έχει ο κύριος πρόεδρος. Λες και μεγάλωσαν μαζί ή πίνουν καφέ τα πρωινά και πίνουν τσιπουρα 7 βραδιές την εβδομάδα μαζι και κάθε τρεις και λίγο του γράφει και μια επιστολή.

  • Για να πάτε στο καφενείο να βλέπετε ΠΑΟΚ το κάνει !
    Πάντως αυτο το κτίριο πρεπει να το πάρει κανένας σοβαρός σύλλογος της Κοζάνης Γιατι στέγη ποντιακού πολιτισμού δεν ειναι! Ουτε καν Πολιτιτισμου!

  • Για θύμισε μου για ποια ομάδα υπήρξε εμπλοκή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου; Για ποια ομάδα πολιτικός αγόραζε διαρκείας με χρηματα του δημοσιου για ψήφους καθε χρόνο; Για ποια ομάδα άνοιξαν τράπεζα Κυριακή πρωί; Ποια ομάδα είχε παγωμένα χρέη στο Δημόσιο πάνω από 20 χρόνια; Ποια ομάδα χρωστούσε πάνω από 40μύρια και με νόμο τις χαρίστηκαν τα μισά; Ποιας ομάδας ο πρόεδρος ήρθε μέσα στην κρίση να πάρει κοψοχρονιά ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ; Αλλά που να τα ξέρεις όλα αυτά; Αφού ο πρόεδρος πληρώνει ας σκύψουμε κι άλλο!

  • Είμαστε Πόντιοι και είμαστε ΑΕΚ ..
    κύριε Σανιδη μπορείτε να μιλάτε με το όνομα επώνυμο σας και όχι Σαν πρόεδρος της Ευξείνου λέσχης …Δεν εκφράζουν όλους τους Πόντιους αυτές οι επιστολές σας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.