Προς τον κο Ιβάν Σαββίδη

Πάντα παρών ο Σαββίδης με πολλές κοινωνικές ευαισθησίες, χαρακτηριστικό γνώρισμα της προσφυγιάς.
Αυτός είναι ο Πόντιος που για αρκετό καιρό ήταν το κόκκινο πανί γιατί ξεπέρασε κάποια στιγμή τον εαυτό του, όχι βέβαια χωρίς αιτία.

Αγαπητέ πρόεδρε,
είχα την ευκαιρία και άλλες φορές να σου πω από κοντά ότι με την γενικότερη συμπεριφορά σου συμβάλλεις καθοριστικά στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ήδη άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια, να δικαιώνονται οι απόψεις μας και χαιρόμαστε γι’ αυτό.
Η άμεση συμπαράσταση σου και στους πυρόπληκτους της Αθήνας σηματοδοτεί τις διαχρονικές προθέσεις σου και δηλώνει απερίφραστα το μεγαλείο της ψυχής σου. Εμείς και η πλειοψηφία των Ποντίων που είμαστε δίπλα σου μόνο χαρά και υπερηφάνεια νιώθουμε.

Σε ευχαριστούμε

Κώστας Σανίδης
Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης

 


Ανοικτή επιστολή του Κώστα Σανίδη, Προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης

Κοζάνη 24 Αυγούστου, 2018

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στον Ποντιακό Ελληνισμό η περιφορά των τριών Ιερών Εικόνων των Ιστορικών Μονών του Πόντου την ημέρα της Παναγίας στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο της Ημαθίας.

Υπήρξε παράλληλα και ένα σαφές μήνυμα ενότητας του Ποντιακού Ελληνισμού μέσα από τη δύναμη των Ιερών Μονών που διαδραμάτισαν σημαντικότατο ρόλο στην πορεία του Ελληνισμού εκεί στις Αλησμόνητες Πατρίδες στον μακρινό Πόντο.

Θέλω να συγχαρώ τις διοικήσεις των Μονών για την σημαντική πρωτοβουλία και εκφράζοντας παράλληλα την ευχή και την ελπίδα ‘όλων των Ποντίων, αυτό το σημαντικό γεγονός να σηματοδοτήσει μια νέα πορεία ώστε να βρει τη δύναμη ο ποντιακός λαός να βαδίσει ενωμένος και δυνατός όπως το φωνάζουν δυνατά οι πρόγονοι μας από εκείνα τα Άγια Χώματα του Πόντου.

Εμείς όσον καιρό ακόμα μας το επιτρέψουν οι φυσικές μας δυνάμεις δεν προτιθέμεθα να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε δυνατά την άποψη και βαθιά μας επιθυμία για αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα του ποντιακού ελληνισμού, μακριά από κάθε είδους αντιπαραθέσεις και υστεροβουλίες, αγνοώντας όσους ανώνυμα και ανυπόστατα προσπαθούν να εμποδίσουν ό,τι σοβαρό και ουσιαστικό δημιουργείται στο χώρο.

Κώστας Σανίδης

Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης