Ανταλλαγή νέων Erasmus+ στην Κοζάνη Empowering Employability and Rural Entrepreneurship (EERE)

18 Οκτωβρίου 2018
20:34
Κανένα σχόλιο

Για πρώτη φορά ο νεανικός οργανισμός Hellenic Youth Participation, δραστηριοποιείται στην περιοχή της Κοζάνης διοργανώνοντας μια ευρωπαϊκή ανταλλαγή νέων με τίτλο Empowering Employability and Rural Entrepreneurship (EERE) και θέμα την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων θα έχει 2 βασικές δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης:

Την προπαρασκευαστική συνάντηση από την 2-3 Νοεμβρίου 2018 και την ανταλλαγή νέων από την 6 -12 Δεκεμβρίου 2018.

Το EERE είναι μία ανταλλαγή νέων που προέρχεται από τη συνεργασία 9 ευρωπαϊκών εταίρων και τοπικών φορέων στην Κοζάνη με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών, επαγγελματικών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων ανέργων νέων, την ανταλλαγή καλών τοπικών επιχειρηματικών πρακτικών σε αγροτικές περιοχές και την ευκαιρία συμμετοχής σε ευρωπαϊκές δράσεις. Αφορμή της δημιουργίας του προγράμματος υπήρξε το κάλεσμα από νέους κατοίκους της Κοζάνης και η έρευνα που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή αναφορικά με τις ανάγκες των νέων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε συνεργασία με την Μαρία Κωνσταντινίδου, η οποία με μεγάλο ζήλο συνέβαλε στην προετοιμασία, οργάνωση και υποστήριξη της δράσης και αποτελεί τον βασικό δίαυλο για την επίτευξη του σχεδίου αυτού. Από την έρευνα που διεξήχθη προέκυψε η ανάγκη των νέων της περιοχής της Κοζάνης για ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων τους (soft skills) και σχεδιασμό και υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών.

Οι συμμετέχουσες χώρες που θα βρεθούν στην Κοζάνη και θα λάβουν μέρος στην ανταλλαγή είναι: Ελλάδα, Ρουμανία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Λετονία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Βουλγαρία. Η ομάδα συμμετεχόντων θα αποτελείται από 46 συνολικά άτομα.

Στόχοι του σχεδίου αποτελούν:

1) Η ανάπτυξη προσωπικών, επαγγελματικών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων και συμπεριφορών.

2) Η ανταλλαγή καλών τοπικών επιχειρηματικών πρακτικών σε αγροτικές περιοχές.

3) Η ευκαιρία για συμμετοχή σε ευρωπαϊκές δράσεις σε άτομα με λιγότερες ευκαιρίες.

4) Η δημιουργία επιχειρηματικής ιδέας.

5) Η ένταξη των ΝΕΕΤ (Not in EducationEmployment or Training – όπως είναι η επίσημη ονομασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση).

6) Η παροχή ενός πλαισίου για διαπολιτισμικό διάλογο και η γνωριμία με την τοπική κοινότητα.

Η Hellenic Youth Participation (HYP) είναι μία KOIN.Σ.ΕΠ., μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε από εθελοντές και έμπειρους youth leaders με σκοπό την εκπαίδευση και ενδυνάμωση των νέων. Οι δράσεις της έχουν ως κεντρικό γνώμονα την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη μέσα από βιωματικές, διαφοροποιημένες και μη τυπικές δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.
Όπως θα δείτε και από το
site αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η HYP είναι πάρα πολύ ενεργή σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, ανταλλαγές νέων, πρακτικές στο εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές, σεμινάρια και δράσεις στην πόλη.

Το πρόγραμμα EERE που συντονίζεται από τη Hellenic Youth Participation δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες νέων ανθρώπων ηλικίας 18-30 ετών σε μια εποχή όπου η ανάγκη για βελτίωση των δεξιοτήτων της νέας γενιάς εμφανίζεται εντονότερη από ποτέ.

Για περισσότερες πληροφορίες

Αριάδνη Ματράκα: Συντονίστρια Προγράμματος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας Hellenic Youth Participation

T:+30 2112163657

Κ: +30 6943946121

E:[email protected]

Μαρία Κωνσταντινίδου: Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Οργάνωσης και Υλοποίησης του Σχεδίου στην Κοζάνη

Τ:+30 6979536038

Ε: mariakon08@hotmail.com

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.